MVU ekonomiskās izaugsmes noteicēji Vācijā un Latvijā, fokuss uz ražošanas MVU - Ismagilova, Kamila (Latvijas Universitāte, 2021)
Šis darbs ir veltīts mazo un vidējo uzņēmumu (MVU) un to izaugsmes faktoru analīzei. Tajā izklāstīti dažādi faktori, kas ietekmē MVU attīstību, kā arī izaicinājumi un perspektīvas, ar ko tie sastopas mūsdienu globalizētajā un digitalizētajā ekonomikā. Darbā plaši iztirzāta MVU būtiskā loma ekonomikas un sociālās dimensijas iekļaujošā izaugsmē. Šajā darbā arī iekļautas dažādas stratēģijas un valsts programmas, kam ir labvēlīgs iespaids uz uzņēmumu produktivitāti un attīstību. Padziļinātas izpratnes radīšanai kā piemērs ir izvēlēts mazo un vidējo uzņēmumu sektors Latvijā un Vācijā, identificējot abu sektoru trūkumus un priekšrocības.

The following thesis is dedicated to the analysis of Small and Medium-Sized Enterprises and the factors of their growth. It elaborates on diverse contributors to the development of SMEs, challenges and prospects they encounter in today’s globalized and digitalized economy. It also provides an extensive explanation of SMEs integral role in the inclusive growth of economic and social dimensions. The thesis also includes various strategies and government programs that have a beneficial effect on the productivity and development of enterprises. For a deeper understanding, the sectors of small and medium-sized enterprises in Latvia and Germany are considered with the identification of their shortcomings and advantages.
Determinants of economic growth of SMES in Germany and Latvia with focus on manufacturing SMES
Keywords: Ekonomika; growth factors; business environment; size and age; challenges; financing