Valodas īpatnības video emuāros - Ignatjevs, Rolands (Latvijas Universitāte, 2012)
Šī kursa darba mērķis bija salīdzināt Tobija Džo Tērnera nerediģētos video blogus ar Filipa de Franko rediģetajiem, saskaņā ar kritisko diskursa analīzi un modifikatoru un iespraudumu pielietojumu. Izpētei tika izvēlēts tieši video emuāri, jo šī mēdiju veida popularitāte strauji pieaug un tā attaino neformālu mutisku komunikāciju. Nerediģētie un rediģētie vlogi tika izvēlēti analīzei, pamatojoties uz atšķirībām to radīšanas procesā un izcelsmē, un video autori – viņu publicitātes internetā dēļ. Tika izpētīta gan autoru, gan video materiāla izcelsme un īsa vēsture. Materiāls analīzei tika iegūts, pašrocīgi veicot transkripciju. Darba praktiskā daļa atklāja, ka abi video veidi veicina diskursa un sabiedrības attiecību attīstību un ka modifikātoru un iespraudumu skaits abos video veidos ir mainīgs atkarībā no runātāja un situācijas. Atslēgas vārdi: video emuāri, kritiskā diskursa analīze, modifikātori, iespraudumi, nerediģētie video, rediģētie video

The goal of this bachelor paper was to look into language peculiarities in unedited and edited video blogs by Toby Joe Turner and Philip de Franco according to Discourse analysis, use of hedging and time-fillers, and Critical Discourse Analysis. Vlogging as a genre was chosen for research, as the popularity of this media type is on the increase and it represents informal spoken discourse. The background and history of both vloggers and types of videos created were investigated. The content for analysis was acquired through manual transcription of the videos. The practical part showed that the impact of hedging on the texts is not as notable, the presence and peculiarities of lexical fillers use varies depending on each of the speakers’ speech properties, and vlogs contribute to the relations between discursive and social developments. Keywords: video blogging, critical discourse analysis, hedging, time-fillers, unedited videos, edited videos
Language Peculiarities in Video Blogs
Keywords: Valodniecība