Vadīšanas sistēma un tās pilnveidošanas virzieni SIA "Skai Baltija" - Vitkovska, Inese (Latvijas Universitāte, 2012)
Maģistra darbā „Vadīšanas sistēma un tās pilnveidošanas virzieni SIA „Skai Baltija”” autore analizē vadīšanas procesus SIA „Skai Baltija” , nolūkā izstrādāt ieteikumus šī procesa pilnveidei, galvenokārt plānošanas un motivēšanas funkciju realizācijā. Pētījuma rezultātā autore secina, ka organizācijā ne visi vadīšanas procesi ir sakārtoti. Visvairāk nepilnības tika atklātas organizācijas darbības plānošanas, it sevišķi stratēģiskās plānošanas jomā. Vadīšanas un tai skaitā plānošanas darba pilnveidei autore iesaka izmantot pasaulē populāro līdzsvaroto rādītāju sistēmu un organizācijas darbības plānošanu, kas orientēta uz stratēģijām. Un kopā tas veido organizācijas stratēģisko vadīšanas sistēmu. Autore iesaka arī pilnveidot organizācijas darbinieku motivācijas sistēmu, īpaši akcentējot tās nemonetāro formu. Darbs uzrakstīts uz 84 lappusēm, satur 17 attēlus, 6 tabulas. Darba izstrādei izmantoti 27 literatūras avoti, kā arī organizācijas nepublicētie materiāli. Atslēgvārdi: vadīšana, organizēšana, plānošana, motivēšana, pilnveidošana, stratēģija.

Master's thesis of - “The management system and directions of improvement for SIA "Skai Baltija"" the author analyzes management processes of SIA "Skai Baltija", the purpose of developing recommendations for improvement of this process, mainly in the planning and motivational functions. Result of the research author concludes that in the organization, not all management processes are sorted. The largest gaps were found in the organization of planning, especially strategic planning. For improvement of management and including planning the author recommends the use of the world's popular balanced system of indicators - the Balanced Scorecard and the organization's operational planning, focused on strategies organization. And together it forms the organization's strategic management system. The author also recommends that organizations improve employee motivation system, with particular emphasis on its non-monetary form. The master paper consists of introduction 4 chapters, conclusions and suggestions, 17 images, 6 tables. Work used 27 literature sources. Key words: managing, organizing, planning, motivation, development, strategy.
The management system and directions of improvement for SIA "Skai Baltija"
Keywords: Vadībzinātne