Terminu “bēgļi, migranti un patvēruma meklētāji” analīze franču un latviešu mediju tekstos no 2014. Līdz 2016. gadam - Strade, Agate (Latvijas Universitāte, 2017)
Darba tēma: Terminu bēglis, migrants un patvēruma meklētājs analīze franču un latviešu mediju tekstos no 2014 līdz 2016. Darba veids: Bakalaura darbs . Izglītības programma: Franču filoloģija. Darba zinātniskais vadītājs: Jeļena Vladimirska. Bakalaura darbā tiek pētīti un analizēti vārdi bēglis, migrants un patvēruma meklētājs. Darba mērķis : Izpētīt vārdus bēglis, migrants un patvēruma meklētājs franču un latviešu presē. Darba uzdevumi : 1.Analizēt vārdus bēglis, migrants un patvēruma meklētājs franču presē 2.Analizēt vārdus bēglis, migrants un patvēruma meklētājs latviešu presē 3.Salīdzināt vārdus bēglis, migrants un patvēruma meklētājs franču un latviešu presē. Darbs sastāv no 2 daļām. Tā pirmā daļa ir teorētiskā daļa, kurai ir divas apakšnodaļas. Pirmajā apakšnodaļā tiek skaidroti termini bēglis, migrants un patvēruma meklētājs un bēgļu vēsture , bet otrajā apakšnodaļā tieks skaidrotas semantiskās izotopijas, diskursa analīze un rakstiskās preses žanri. Otrā daļa ir praktiskā daļa, kurā tiek pētīti šie vārdi ar leksisko lauku palīdzību un nominālajām grupām. Rezultātā iegūts vārdu bēglis, migrants un patvēruma meklētājs lietošanas paradumus franču un latviešu presē. Darbs kopumā izklāstīts 75 lappusēs, tajā iekļautas tabulas un attēli. Darbā izmantoti 122 literatūras avoti un pievienoti pielikumi.

Subject of the research: Analysis of terms refugee, migrant and asylum seeker in french and latvian media speech from 2014 to 2016. Program of study: French Philology. Director of Research: Jeļena Vladimirska. The aim of this research is to discover how the press constructs and modifies the denotative meaning of refugee, migrant and asylum seeker. Aim of the research: 1. Analyze the terms refugee, migrant and asylum seeker in the French press; 2. To analyze the terms refugee, migrant and asylum seeker in the Latvian press; 3. Compare the terms refugee, migrant and asylum seeker in the French and Latvian press. This research has two main parts. The first part has two chapters. In the first the terms refugee, migrant and asylum seeker are explained and refugee history. In the second chapter there is the theory of semantic isotopies and lexical fields, the theory of discourse analysis and the types of written press. The second part is a practical part where we analyze these words using lexical fields and nominal groups. This consists of 75 pages, including 20 tables and 5 images.
Analysis of the terms “refugees, migrants and asylum seekers” in the French and Latvian media discourse from 2014 to 2016
Keywords: Valodniecība; bēglis; migrants; patvēruma meklētājs; imigrants