Mūsdienīgas cilvēkresursu vadības sistēmas ieviešana. - Smone, Sanita (Latvijas Universitāte, 2020)
Cilvēkresurss ir jebkura uzņēmuma galvenais faktors, kas nodrošina efektīvu darbību, stratēģisko mērķu sasniegšanu. Šobrīd cilvēkresursu vadības joma ir spiesta mainīties. Lai uzlabotu un paātrinātu cilvēkresursu vadības procesu, darba devējiem tiek piedāvātas jaunas aplikācijas, personālas atlases programmas un citi informācijas tehnoloģiju sistēmu risinājumi. Cilvēkresursu vadības speciālistiem ir jāizvēlas, vai palikt pie tradicionālajiem personāla plānošanas un atlases risinājumiem, vai izvēlēties uz informācijas tehnoloģiju sistēmām balstītus risinājumus. Maģistra darba “Mūsdienīgas cilvēkresursu vadības sistēmas ieviešana” mērķis ir izpētīt cilvēkresursu vadības sistēmu un izstrādāt priekšlikumus personāla atlases procesa risinājuma modernizācijā, ieviešanā un attīstībā. Maģistra darbā ir 105 lapas, 3 tabulas, 39 attēli. Atslēgvārdi: cilvēkresursu vadība, personāla atlase, personāla plānošana, informācijas tehnoloģiju sistēmas, digitilizācija, mākslīgais intelekts, prognozējošā analītika.

Human resources is a key factor for any company that ensures efficient performance, achievement of strategic objectives. At the moment human resource management has been forced to change. In order to improve and accelerante the human recource management process, employers are offered new applications, recrutment programms and other information technology systems solutions. Human resource management experts should choose whether to stay with traditional personnel planning and selection solutions or to choose solutions based on information technology systems. The aim of the masters “Introduction of a modern human resource managemnet system” is to explore the human resource management system and to develop proposals for the modernisation, deployment and development of the recruitment process. The masters work has 105 pages, 3 tables, 39 pictures. Keywords: human resource management, recruitment, personnel planning, information technology systems, digitilisation, artifical intelligence, predictive analytics.
Introductiona of modern human resource management system.
Keywords: Vadībzinātne; cilvēkresursu vadība; personāla atlase; personāla plānošana; informācijas tehnoloģiju sistēmas, digitilizācija; mākslīgais intelekts