Efektīva cilvēkresursu pārvaldība: TestDevLab gadījuma analīze - Stepīte, Sanda Kate (Latvijas Universitāte, 2022)
Bakalaura darba mērķis - pamatojoties uz darba empīriskajā daļā iegūtajiem rezultātiem, noskaidrot, kā TestDevLab cilvēkresursu nodaļa organizē darbinieku rekrutāciju un prasmju attīstīšanu, kā arī kādas metodes uzņēmums pielieto šī mērķa sasniegšanai. Bakalaura darba pirmajā nodaļā tiks aplūkota cilvēkresursu pārvaldība – rašanās vēsture, saikne ar uzņēmumu stratēģiju un ietekme uz tā efektivitāti, saikne ar socioloģiju, iepriekš veiktie pētījumi un teorētiskās perspektīvas. Otrajā darba nodaļā tiks padziļinātāk izpētīta kontingentā teorija. Metodoloģijā tiks pamatotas un aprakstītas izvēlētās pētījuma metodes – daļēji strukturētās padziļinātās intervijas ar uzņēmuma cilvēkresursu nodaļas pārstāvjiem un aptaujas anketa. Tālāk tiks apkopoti darba empīriskajā daļā iegūtie rezultāti un veikti secinājumi.

The objective of the bachelor's work - based on the results of the empirical part of the work, to find out how the TestDevLab human resources department organizes personnel recruitment and skills development, as well as what methods the company uses to achieve this goal. The first chapter of the Bachelor's work will look at human resources management – history of development, relationship with enterprise strategy and impact on its effectiveness, relationship with sociology, past studies and theoretical perspectives. In the second chapter of work, will in-depth explore contingency theory. The methodology will base and describe the selected study methods: semi-structured in-depth interviews with representatives of the company's human resources department and a questionnaire. The results of the empirical part of the work and the conclusions will be summarised below.
Effective human resource management: case study of TestDevLab
Keywords: Socioloģija; cilvēkresursu pārvaldība; organizāciju socioloģija; intervija; aptaujas anketa; kontingentā teorija