1,5 - 3 gadus vecu bērnu emocionālā pārdzīvojuma sekmēšana rotaļā pirmsskolā - Vītola, Sanita (Latvijas Universitāte, 2018)
Darba autors: Sanita Vītola Darba nosaukums: 1,5 – 3 gadus vecu bērnu emocionālā pārdzīvojuma sekmēšana rotaļā pirmsskolā. Pētījuma mērķis: Teorētiski noskaidrot un praktiski pārbaudīt kā rotaļa pirmsskolā sekmē 1,5 – 3 gadus vecu bērnu emocionālo pārdzīvojumu. Hipotēze: 1,5 – 3 gadus vecu bērnu emocionālais pārdzīvojums rotaļā sekmēsies, ja skolotājs atlasot rotaļu saturu ievēros bērnu vecumposma īpatnības un veidos emocionāli rosinošu vidi. Mērķa sasniegšanai izvirzītie uzdevumi: 1.Analizēt psihologu un pedagogu atziņas par emocionalitāti un emocionālo pārdzīvojumu. 2.Teorētiski raksturot bērnu attīstības īpatnības pētāmās problēmas sakarā. 3.Teorētiski noskaidrot rotaļu veidus. 4.Pārbaudīt hipotēzes apgalvojumus empīriskā pētījumā un analizēt iegūtos rezultātus. Darba saturs: Bakalaura darbs izstrādāts, lai noteiktu rotaļas ietekmi uz 1,5 – 3 vecu bērnu emocionālā pārdzīvojuma sekmēšanu. Bakalaura darbs sastāv no 3 nodaļām un apakšnodaļām. Teorētiskajā daļā tiek apkopotas un analizētas psihologu un pedagogu atziņas par 1,5 – 3 gadus vecu bērnu emocionālo pārdzīvojumu, emocionālā pārdzīvojuma veidošanos un rotaļām kā emocionālā pārdzīvojuma veicinātājām. Praktiskajā daļā no 2018. gada 15. septembra līdz 2018. gada 15. decembrim, tiek veikts pētījums izmantojot rotaļu kā emocionālā pārdzīvojuma sekmētāju. Lai noskaidrotu 1,5 - 3 gadus vecu bērnu emocionālo pārdzīvojumu rotaļu laikā tiek veiktas šāda pētījuma metodes, novērošanas metode un praktiskais izmēģinājuma darbs ar bērniem. Pētījumā apstiprinās kad 1,5 – 3 gadu vecu bērnu emocionālais pārdzīvojums ir sekmīgāks ja rotaļnodarbības skolotājs, atlasot rotaļu saturu, ievēros bērnu vecumposma īpatnības un veidos emocionāli rosinošu vidi. Darba apjoms:52 lpp, 7 tabulas, 4 attēli, 3 pielikumi, 46 izmantotās literatūras avoti.

The author of work:Sanita Vītola The name of work: Facilitating emotional experience of 1.5 to 3-year-old children in game at pre-school The aim of research: To clarify theoretically and test in practice how games at pre- school facilitate emotional experience of 1.5 to 3-year-old children. Hypothesis: Emotional experience of 1.5 to 3-year-old children will be facilitated in game if the teacher will consider peculiarities of this age group selecting the contents of games and create an emotionally stimulating environment. Tasks to achieve the aim of work: 1 Analysis of opinions about emotionality and emotional experience by psychologists and educationalists. 2 Theoretical characteristics of the peculiarities of children’s development in the context of resarch. 3 Theoretical clarification of the game types. 4 Testing the statements of hypothesis in empirical research and the analysis of results. The contents of work: The bachelor’s work is carried out to define the effect of games on facilitating emotional experience of 1.5 to 3-year-old children. The bachelor’s work consists of 3 chapters and subdivisions. In the theoretical part opinions of psychologists and educationalists about 1.5 to 3-year-old children’s emotional experience, its background and games as facilitators of emotional experience have been summarized and analysed. In the practical part research from September 15 to December 15, 2018 has been carried out, making use of games as facilitator of emotional experience. To find out about emotional experience of 1.5 to 3-year-old children during games, the following research methods have been applied: observation and practical trial work with children. The research confirms that emotional experience of 1.5 to 3-year-old children is facilitated if the teacher of the game activity has selected the contents of games in accordance with the age group peculiarities and created an emotionally stimulating environment. The volume of work: 52 pages, 7 tables, 4 pictures, 3 appendices, 46 literature sources
Facilitating emotional experience of 1,5 - 3 - years-old children in game in pre-shool
Keywords: Skolas pedagoģija; Pedagoģija; 1,5-3 gadīgi bērni; emocionālais pārdzīvojums; pirmsskola; rotaļa