Ārpakalpojumu eksports un tā attīstības iespējas Latvijā - Sarkane, Sabīne (Latvijas Universitāte, 2015)
Bakalaura darba tēma „Ārpakalpojumu eksports un tā attīstības iespējas Latvijā” tika izvēlēta, jo ārpakalpojumu tirgus ir mūsdienās strauji augoša un attīstoša joma, kurai Latvijā nav pievērsta pietiekoša uzmanība, un izmantojot Latvijā esošo ārpakalpojumu potenciālu, var tikt panākta sekmīgāka valsts ekonomiskā izaugsme. Darba mērķis ir, pamatojoties uz speciālās literatūras analīzi, izpētīt ārpakalpojumu būtību un eksporta potenciālu Latvijā, kā arī sniegt priekšlikumus ārpakalpojumu eksporta attīstībai. ir saprast, kas ir ārpakalpojumu eksports un novērtēt ārpakalpojumu ārējā tirgus situāciju Latvijā un citās pasaules valstīs, sniegt priekšlikumus Latvijas ārpakalpojumu tirgus attīstībai un tā eksporta veicināšanai.

Bachelor thesis "Outsourcing export and it’ s development opportunities in Latvia" was chosen as the outsourcing market is now rapidly growing and developing area that Latvia doesnn’t pay attention enough, and by the use of the Latvian outsourcing potential, there can be successful national economic growth achieved. The goal is to understand what is outsourcing export and evaluate outsourcing external market situation of Latvian and other countries by making the analysis of appropriate literarure, explore the outsourcing nature and Latvian export potential, as well as to present proposals for outsourcing export development and export promotion.
Outsourcing export and it’ s development opportunities in Latvia
Keywords: Ekonomika; eksports; ārpakalpojumi; A.T.Kērnija globālais pakalpojumu lokalizācijas indekss; pakalpojumu diversifikācija