AS SEB banka konkurētspējas analīze. - Valaine, Dace (Latvijas Universitāte, 2018)
Bakalaura darba tēma ir "AS SEB bankas konkurētspējas analīze". Šī bakalaura darba mērķis ir, pamatojoties uz konkurētspējas teorētiskajām atziņām un nozares analīzi un Lietuvas un Igaunijas SEB izvērtējumu, novērtēt SEB bankas konkurētspēju Latvijas tirgū un izvirzīt priekšlikumus tās uzlabošanai. Darbs sastāv no trim daļām, kas strukturētas atbilstoši darba uzdevumiem. Darba teorētiskajā daļā tika apskatītas tādas tēmas kā konkurence, konkurētspēja, to ietekmējošie faktori, konkurētspējīga priekšrocība. Darba otrajā daļā tiek analizēts banku sektors un tā attīstības tendences gan Eiropā, gan konkrēti Latvijā, kā arī tiek salīdzinātas Latvijas lielākās bankas. Trešajā daļā tiek veikta izpēte un analīze par SEB banku un tās konkurētspēju, izmantojot tādas pētniecības metodes kā SVID, PESTLE un PORTER analīzes, patērētāju aptauja un strukturētā intervija. Darba beigās tiek veikti secinājumi un izteikti priekšlikumi SEB bankai tās konkurētspējas uzlabošanai. Bakalaura darbs sastāv no 80 lpp, kas ietver 17 attēlus, 4 tabulas, 4 pielikumus un 103 literatūras avotus.

The topic of the bachelor degree thesis is "AS SEB Bank's Competitiveness Analysis". The goal of this paper is to evaluate SEB banka's competitiveness in the Latvian market and make proposals for its improvement on the basis of competitive theoretical knowledge and industry analysis and the assessment of Lithuania and Estonia's SEB banks. The work consists of three parts, structured according to the terms of reference. The theoretical part of the work covered topics such as competition, competitiveness, factors influencing competitiveness, competitive advantage. In the second part of the work the banking sector and its development trends both in Europe and in particular in Latvia are analyzed, as well as the largest banks in Latvia are compared. The third part examines and analyzes SEB bank and its competitiveness, using research types such as SWOT, PESTLE and PORTER analyzes, consumer surveys and structured interviews. At the end of work suggestion and conclusions are made. The bachelor paper consists of 80 pages, containing 17 pictures, 4 tables, 4 attachments and 103 sources of literature.
Analysis of AS SEB bank competitiveness.
Keywords: Vadībzinātne; konkurētspēja; SEB banka; konkurētspējīga priekšrocība; banka; banku sektors