Datu noliktavas spējā izstrāde - Ponomarjovs, Antons (Latvijas Universitāte, 2012)
Maģistra darbā autoram, strādājot informācijas tehnoloģiju uzņēmumos, nācās piedalīties vairākos datu noliktavu projektos, organizētos pēc dažādām izstrādes metodoloģijām. Šis maģistra darbs ir veltīts aktuālai tēmai – datu noliktavas spējā izstrāde. Darbā ir aprakstītas spējās programmatūras izstrādes metodoloģijas pamatidejas, tās pielietojums datu noliktavas projektos, priekšrocības un trūkumi. Īpaša uzmanība ir pievērsta Scrum pieejai un tās adaptācijai datu noliktavas un biznesa inteliģences izstrādes projektiem. Darbā ir arī apkopota autora praktiskā pieredze par spējās programmatūras izstrādes principu pielietojumiem reālās dzīves projektos. Maģistra darba ietvaros tika sagatavota profesionāļu aptauja ar mērķi salīdzināt teoriju ar profesionāļu viedokļiem, kā arī datu noliktavas spējās izstrādes metodoloģija tika pielietota reālā projektā.

Master thesis author, who has worked in information technology companies, took part in various data warehouse projects organized following different development methodologies. This thesis is related to agile data warehousing, which nowadays is actual topic. In thesis are introduced basics of agile software development, its use in data warehouse projects, as well as, its advantages and disadvantages. The special attention is paid to Scrum approach and its adaptation for data warehouse and business intelligence project needs. This thesis summarizes theory and authors practical experience gained from real life projects and related to agile software development principles. During thesis author also developed a questionare. The questionare is oriended on business intelligence and data warehouse professionals and questionare’s goal is to compare professionals’ opinions with the theory. In scope of this thesis author has also applied data warehousing methodology in real life project.
Agile Data Warehousing
Keywords: Datorzinātne