Mikroservisu izstrāde izklaides platformai aizmugurējā sistēmā - Bulāne, Marta (Latvijas Universitāte, 2019)
Kvalifikācijas darbā tika veikta izklaides platformas “Shortcut.lv” mikroservisu izstrāde aizmugurējā sistēmā. Tas sastāv no programmatūras prasību speficikācijas, programmatūras projektējuma un testēšanas dokumentācijas. Darba mērķis ir izveidot vairāku mikroservisu funkcionalitāti, kas ir jaunās aizmugurējās sistēmas sastāvdaļa. Mikroservisu izveidē tika izmantota PHP programmēšanas valoda, Lumen ietvars, Apache Cassandra datu bāzu tehnoloģija. Testiem tika izmantots Codeception automatizētās testēšanas ietvars.

The qualification work consists of entertainment platform’s “Shortcut.lv” back end development of microservices. It contains software requirements, software design and testing documentation. The goal of this work is to develop functionality of several microservices, which are part of the new back end. PHP programming language, Lumen framework and Apache Cassandra database technology were used in the development of microservices. Codeception automated testing framework was used for tests.
Back end development of micro-services for entertainment platform
Keywords: Datorzinātne; mikroserviss; PHP; Cassandra; automatizētie testi