Android lietotne personības profila noteikšanai - Pohodņevs, Fjodors (Latvijas Universitāte, 2016)
Mūsdienās ir ļoti daudz informācijas, ar kuru cilvēki dalās sociālajos tīklos, piemēram, lietotnē Twitter. Datoram cilvēku publicētā informācija ir nesaprotama, jo tā nav strukturēta. Bakalaura darba mērķis ir izpētīt, kā izveidot Android lietotni, kas no nestrukturētiem datiem, izmantojot NLP metodes, nosaka personības profilu. Lai lietotni izstrādātu, darbā tiks apskatīti dažādi personības tipi, NLP, kā arī rīki, lai to varētu realizēt.

Nowadays there is a lot of information people share in social networks, for example Twitter. Computer does not understand that data, because it is no structured. The goal of Bachelor’s thesis is to examine how to make Android application which would use NLP methods to determine personality profile from unstructured data. Thus we will be looking at the different personality types, as well as tools that will help to build it and understand what is NLP
Android application for personality profile identification
Keywords: Datorzinātne; Android; NLP; Twitter; personību teorijas