Atalgojuma sistēmas Latvijas civildienestā un Rīgas Domes pašvaldībā - Timšāne, Elza (Latvijas Universitāte, 2009)
Bakalaura darba „Atalgojuma sistēmas Latvijas civildienestā un Rīgas Domes pašvaldībā” mērķis ir noskaidrot, vai civildienesta un Rīgas Domes pašvaldības atalgojuma sistēmas atbilst efektīvas atalgojuma sistēmas kritērijiem, kā arī izpētīt vai atalgojums kalpo par motivējošu stimulu valsts pārvaldē nodarbinātajiem. Izmantojot kvalitatīvo metodi un gadījuma analīzes, tika salīdzinātas atalgojuma sistēmas. Civildienesta atalgojuma sistēmas lielākais trūkums ir atalgojuma konkurētspēja, savukārt Rīgas Domes pašvaldībā trūkst uz kompetencēm balstītas amatu klasifikācijas, centralizētas kontroles un novērtēšanas caurskatāmības. Darba hipotēze - Latvijas civildienesta un Rīgas Domes pašvaldības atalgojuma sistēmas ir līdzīgas pamatkritērijos, bet atšķiras to elastība un caurskatāmība – darba gaitā tika pierādīta.

The goal of the Bachelor Thesis „The Remuneration Systems in Latvian Civil Service and Riga City Council” is to clarify whether the remuneration systems correspond to any common principles and criteria of effective system of remuneration, as well as to investigate whether remuneration serves as an incentive for the employees of public sector. Through qualitative method and case studies there was made comparison between the remuneration systems. The biggest disadvantage of civil service remuneration system is a poor competitiveness. In contrast, the remuneration of Riga City Council is competitive, though there is a lack of central control, transparency of evaluation and position classification based on competences. During the thesis development the following hypothesis was proven – the remuneration systems of Latvian civil service and Riga City Council are similar in their criteria, though at the point of flexibility and transparency they differ.
The Remuneration Systems in Latvian Civil Service and Riga City Council
Keywords: Politikas zinātne (politoloģija)