Dzimuma identitātes jēdziens, ar to saistītais starptautiskais tiesiskais regulējums Latvijas kontekstā - Krūmiņš, Kalvis (Latvijas Universitāte, 2013)
Maģistra darba mērķis ir noskaidrot zem jēdziena dzimuma identitāte ietilpstošās personas, tām piemītošo specifisko tiesību apjomu un Latvijas regulējuma šajā jautājumā atbilstību starptautiskajām saistībām. Darba autors secina, ka Latvijas tiesiskais regulējums, pareizi iztulkojot tiesību normas, ir atbilstošs starptautiskajām prasībām, taču konkrēts, tieši personu ar citu dzimuma identitāti tiesībām paredzēts regulējums, efektīvāk nodrošinātu šo personu aizsardzību un ļautu izvairīties no iespējamas tiesāšanās. Atslēgvārdi: dzimuma identitāte, transpersonas, transseksuāļi, tiesības uz privāto dzīvi

The purpose of the master's thesis is to explain the concept of gender identity and to find specific rights under latvian law corresponding international human rights law for individuals with differnet gender identity. The author concludes that the Latvian law, if correctly interpreted, is compatible with international standards, but a specific new law, regarding gender identity, would be more effective to protect individuals with different gender identity and would let to avoid possible litigation. Keywords: gender identity, transgender, transsexual, right to respect for private life
Concept of gender identy related international legal regulation in Latvian context
Keywords: Juridiskā zinātne