Augšdevona ūdens horizontu apūdeņotību raksturojošie parametri un to savstarpējā saistība Latvijas teritorijā - Krūtainis, Oskars (Latvijas Universitāte, 2017)
Maģistra darba “Augšdevona ūdens horizontu apūdeņojošie parametri un to saistība Latvijas teritorijā” galvenais mērķis ir, izmantojot pieejamos urbumu datus, atrast sakarības starp augšdevona ūdens horizontu apūdeņotību raksturojošiem parametriem – caurplūdes koeficientu T un īpatnējo debitu q. Izpildot izvirzītos uzdevumus secināts, ka pastāv sakarības starp ūdens horizontu apūdeņotību raksturojošām q un T vērtībām, bet šīs sakarības ticamību būtiski ietekmē ūdens horizontu veidojošie nogulumi, galvenokārt, to viendabīgums. Nav konstatēts kāds izteikts parametrs ar ļoti būtisku ietekmi - vairāku faktoru mijiedarbība raksturo apūdeņotību Latvijā.

Master’s Thesis “Specific capacity and aquifer properties and their correlations for the Upper Devonian aquifers in Latvia” main goal is to find correlations between the Upper Devonian specific capacity and transmissivity parameters by using available well data. Performing the tasks set out was concluded that correlations between Specific capacity and aquifer properties values q and T exist, but the forming sediments of aquifers, mostly its homogeneity, have a significant impact on the credibility of this relevance. No specific parameter has a pronounced effect, instead multifactor influence characterizes aquifers in Latvia.
Specific capacity and aquifer properties and their correlations for the Upper Devonian aquifers in Latvia
Keywords: Ģeoloģija; transmissivity; urbuma īpatnējais debits; kastīšu - nogriežņu diagramma; empīriskie vienādojumi; datu ticamība