Vācu valoda kā svešvaloda. Latviešu un angļu valoda – palīgs vācu valodas apguvē - Gussen, Sascha (Latvijas Universitāte, 2016)
Šajā darbā tiek pētītas jaunas alternatīvas mācību prakses vācu valodas kā svešvalodas mācīšanai pieaugušajiem un demonstrētas jaunas pieejas šo mācību optimizēšanai. Svarīgākais instruments ir vairāku valodu izmantošana mācību laikā, īpaši, latviešu un angļu. Šī darba mērķis ir pārbaudīt un pilnveidot pašlaik valodu apguves procesā izmantotās metodoloģijas piemērotību. Darbā izklāstīts pētāmā jautājuma teorētiskais pamatojums; praktiskajā daļā īpaši detalizēti tiek analizēti jauni, autora izstrādāti valodas mācību materiāli.

This work is intended to provide new impressions and insights into alternative instructional practices for teaching German as a foreign language to adults and demonstrate new approaches to optimize these lessons. The most important tool is the use of multiple languages in the classroom. Specifically, Latvian and English. The aim of this work is to verify and to complete these methodologies, which are currently used for language learning, in reference to their suitability. This is done by means of theoretical techniques, but especially by illustrating new, self-developed teaching materials.
German as a Foreign Language with Utilisation of Latvian and English
Keywords: Valodniecība; Exercises; Foreign language lesson; German; Grammar; Learning techniques