Efektīvas pārskatu veidošanas metodes - Jansons, Mārtiņš (Latvijas Universitāte, 2010)
Maģistra darba ietvaros autors meklē metodes, kā efektīvāk veidot atskaites. Tiek dots neliels ieskats SQL Reporting Services un Crystal Reports salīdzinājumā. Pamatojoties uz to, ka darījuma lietotnēs var būt nepieciešamība izmantot vairākus atskaišu veidošanas rīkus un atskaites palaišanas mehānisms mēdz būt vienāds, autors veido universālu atskaišu darbināšanas mehānismu, tajā atspoguļojot iegūto pieredzi atskaišu veidošanā, ko autors ieguvis vairāk kā četru gadu laikā. Lai vēl vairāk samazinātu laiku, kas nepieciešams pārskata izveidei, un dotu atskaites lietotājam kontroli pār atskaiti, autors ir izveidojis rīku, kas no datu pieprasījuma ir spējīgs izveidot gala atskaiti. Ar šī rīka palīdzību, lietotājs var pats noteikt, kā pārskats izskatīsies, piemēram, pēc kādas kolonnas dati tiks grupēti un kārtoti, kādas kolonnas nepieciešams attēlot. Atslēgvārdi: Atskaite, atskaišu automatizēšana.

In his master’s paper the author investigates methods for more effective report generation. Author provides insight into comparison of SQL reporting Services and Crystal Reports. As sometimes it is necessary for business applications to use several report making tools while the mechanism of report generation is the same, the author creates a universal mechanism for generating reports. The author shares his four years practical work experience in creating reports. In order to reduce time needed for report generation and to allow the user of the report to have control over the report, the author has created a special tool which is able to generate the final report from the data query. With the help of this tool, the user can determine the layout of the report himself, for example by which column the data will be grouped and sorted, and which columns will be shown. Keywords: Report, Report automation.
Effective methods of report designing
Keywords: Datorzinātne