Antisemītisma un rasu teortijas propaganda laikrakstā „Tēvija” (1941. jūlijs - decembris) - Būmanis, Jānis (Latvijas Universitāte, 2011)
Mana bakalaura darba nosaukums ir ,,Antisemītisma un rasu teorijas propaganda laikrakstā ,,Tēvija’’(1941. gada jūlijs-decembris’’. Darba mērķis ir pētot rasu un antisemītiskās propagandas izpausmes laikrakstā ,,Tēvija.’’ sniegt vispārēju priekšstatu par nacionālsociālistisko rasu un antisemītisma propagandu kā arī noskaidrot Latvijas iedzīvotājiem adresētās informācijas ievirzi un mērķus. Secinājumos, nonācu pie slēdziena, ka uz latviešu publiku orientējās antisemītiski raksti, kur ebrejus vainoja pie padomju varas laikā pastrādātajiem noziegumiem. Latviešu tauta tika pieskaitīti pie āriešiem, un kuriem būs vieta jaunajā Eiropā, pēc āriešu uzvaras karā pret pretinieku ideoloģijām.

The name of my work is ,,Anti-Semitism and race theory propaganda in the newspaper „Tēvija” (June- December 1941)’’ The meaning of work is to give general opinion about nacionalsocial race theory and anti-semitic propaganda from july to december, 1941. and to understand general directions, which were targeted at population of Latvia. In the end, I came to conclusion that, to the latvian society were targeted antisemitc articles, where jews were blamed about crimes which were made during Soviet ocupation. Latvian nation was counted in the list of arian nation, who will live in the New Europe after arian nation will defeat enemies ideology’s.
Anti-Semitism and race theory propaganda in newspaper „Tēvija” (June - December 1941)
Keywords: Vēsture