3-4 gadīgo bērnu rokas muskulatūras attīstības sekmēšana veidošanā - Markeviča, Jeļena (Latvijas Universitāte, 2018)
Darba autore: JEĻENA MARKEVIČA Darba vadītāja: DOCENTE A. RANDOHA Pētnieciskā darba temats: 3 – 4 gadīgo bērnu rokas muskulatūras attīštības sekmēšana veidošanā Pētījuma mērķis: teorētiski un praktiski pētīt 3 – 4 gadus vecu bērnu attīstības iespējas rokas sīkas muskulatūras veidošanā. Pētījuma uzdevumi: 1.analizēt psiholoģisko un pedagoģisko literatūru par 3 – 4 gadus vecu bērnu attīstību, 2.apkopot pedagogu atziņas par roku sīkas muskulatūras attīstību jaunākajā pirmsskolas vecuma posmā, 3.Izzināt roku sīkās muskulatūras attīstīšanas iespējas veidošanā. Pētījuma jautājums: kā veidošana ietekmē bērna roku sīkās muskulatūras attīstību? Pētījuma metodes: 1.literatūras analīze, 2.pedagoģiskā novērošana, 3.bērnu darbu analīze. Darba apjoms: - 41 lappuses. Darbā ietverti: - 2 tabulas, 5 attēli. Pirmajā nodaļā analizēta pedagoģiskā un psiholoģiskā literatūra. Otrajā nodaļā veikts pētījuma darbs ar bērniem. Pētījuma laikā apstiprinājās apgalvojums, ka veidošana pozitīvi ietekmē bērnu roku sīkas muskulatūras attīstību. Atslēgas vārdi: roku sīkā muskulatūra, veidošana, 3 – 4 gadus vecs bērns.

Author of work: JEĻENA MARKEVIČA Supervisor: DOCENTE A. RANDOHA Subject of reslerch work: promoting hse development of fine muscle development of children 3 – 4 years old in formation. The aim of the research: to study intheory and in practice the developmental possibilities of children aged 3 to 4 years in the development of small musculature in the hand Resarch tasks: 1. to analyze the psychological and pedagogical literature on the development of children agen 3 to 4 years, 2. to summarize the findings of pedagogues abaut the development of small musculature in the youngest stage of pseschool age, 3. to know the hand in developing the development of small musculature. Reserch question: how does formation affect the development af tiny muscules of the cilds hands? Research methodology: 1. literature analysis, 2. pedagogical observation, 3. analysisof of childrens work. Scope of work: page 41. The work includes: 2 tables, 5 pictures. The firs chapter: analizes padagogical an psyhological literature. The second parti is research work with cildren. The study confirmed the assertion that shaping affect the devopopment of a smaile hand muscle of the childs hand. Keywords: hands fine muscle, formation, 3 – 4 year old child.
Promoting hse development of fine muscle development of children 3 – 4 years old in formation
Keywords: Pirmsskolas pedagoģija; roku sīka muskulatūra; veidošana; 3 - 4 gadus vecs bērns; bērns