SIA “ŠOKOLĀDE” finansiālās darbības novērtējums un turpmākās attīstības iespējas - Pustoselova, Karīna (Latvijas Universitāte, 2022)
Bakalaura darba tēmas aktualitāti pamato tas, ka veicot uzņēmuma finanšu analīzi var labāk izprast tā finansiālo stāvokli un atrast risinājumu situācijas uzlabošanai. Bakalaura darba mērķis ir uz teorētiskās un praktiskās informācijas materiālu izpētes pamata veikt uzņēmuma SIA “ŠOKOLĀDE” finanšu analīzi, kā arī atklāt trūkumus un nepilnības uzņēmumā, kuru rezultātā izstrādāt priekšlikumus tālākai uzņēmuma attīstībai un pilnveidošanai. Veiktā pētījuma rezultātā autore konstatēja, ka ir liels krājumu un pircēju un pasūtītāju apjoms un izstrādāja priekšlikumus šo jautājumu pilnveidošanai. Atslēgvārdi: finanšu analīze, finanšu rādītāji, finansiālais stāvoklis, SIA “ŠOKOLĀDE”.

The topicality of the bachelor's thesis topic is justified by the fact that by performing the company's financial analysis it is possible to better understand its financial position and find a solution to improve the situation. The aim of the bachelor's thesis is to perform a financial analysis of the company SIA "ŠOKOLĀDE" on the basis of theoretical and practical information materials research, as well as to reveal shortcomings and shortcomings in the company, as a result of which to develop proposals for further development and improvement of the company. As a result of the research, the author found that there is a large amount of stock and buyers and customers and developed proposals to improve these issues. Keywords: financial analysis, financial indicators, financial position, SIA “ŠOKOLĀDE”.
Evaluation of financial performance of SIA “ŠOKOLĀDE” and future development opportunities
Keywords: Ekonomika un uzņēmējdarbība; finanšu analīze; finanšu rādītāji; finansiālais stāvoklis; SIA "ŠOKOLĀDE"