Pirmās Saeimas vēlēšanas un Latvijas krievu prese. - Arzamascevs, Arturs (Latvijas Universitāte, 2013)
Šis pētnieciskais darbs ir veltīts krievu preses sabiedriskās pozīcijas pētījumam, pirmo Saeimas vēlēšanu laikā . Darbā tiek analizēti četru preses izdevumu saturi, tādu kā «Сегодня», «Маяк», «Рижский курьер» un «День», kā arī tiek aprakstīti redakciju uzskatu īpatnības saistībā ar vēlēšānām un to krievu kandidātiem. Dotais pētījums palīdz labāk izprast sociāli-politisko situāciju Latvijas Republikā pirmo Saeimas vēlēšanu laikā, 1922. gadā.

This research is devoted to analyze social position of Russian press during the time of the first Saeima elections. In this paper, contents of 4 newspapers as «Сегодня», «Маяк», «Рижский курьер» and «День» are analyzed, as well as contradicting opinions of publishers about elections and Russian candidates. This research work helps to understand the social-political processes in Republic of Latvia during the time of First Saeima elections in 1922.
The First Saeima Elections and the Russian Press of Latvia.
Keywords: Valodniecība