SIA "JMA STUDIO" maksātspējas novērtējums un turpmākās darbības attīstības iespējas. - Strazdiņa, Līga (Latvijas Universitāte, 2017)
Kvalifikācijas darbs. SIA “JMA STUDIO” maksātspējas novērtējums un turpmākās darbības attīstības iespējas. Kvalifikācijas darba mērķis ir veikt SIA”JMA STUDIO” maksātspējas novērtējumu un izanalizēt attīstības iespējas. Darba mērķa sasniegšanai risināti šādi uzdevumi: 1.Izpētīti finanšu analīzes teorētiskie aspekti un maksātspējas rādītāji 2.Izpētīta SIA “JMA STUDIO” darbība un grāmatvedības uzskaite; 3.Izanalizēti SIA “JMA STUDIO” maksātspējas rādītāji; 4.Izanalizētas SIA “JMA STUDIO” turpmākās attīstības iespējas; 5.Izstrādāti secinājumi un priekšlikumi darbības attīstībai. Kvalifikācijas darbs sastāv no četrām nodaļām. Pirmajā nodaļā ir izpētīti finanšu analīzes teorētiskie aspekti, kā arī maksātspējas teorētiskie aspekti. Otrajā nodaļā ir izpētīta pētāmā uzņēmuma darbība un grāmatvedības uzskaite uzņēmumā. Trešajā nodaļā ir veikts uzņēmuma finansiālās stabilitātes novērtējums par 2014. – 2016. gadu, tas ir, ir veikts maksātspējas novērtējums, ir izanalizēti likviditātes rādītāji, ienesīguma (rentabilitātes) rādītāji. Kā noslēdzošajā jeb ceturtajā nodaļā ir izpētītas SIA “JMA STUDIO” uzņēmuma attīstības iespējas. Darba nobeigumā ir apkopoti secinājumi, kā arī izstrādāti priekšlikumi. Kvalifikācijas darba apjoms ir 41 lappuses, tas satur 15 tabulas, 4 attēlus, 2 pielikumu un 11 izmantotās literatūras avotus.

Qualification paper: SIA JMA STUDIO solvency assessment and future development opportunities. The objective of the qualification work is to evaluate the solvency of SIA JMA STUDIO and to analyze the development opportunities. The following tasks are addressed to achieve the goal: 1.Theoretical aspects of financial analysis and solvency indicators are investigated 2.The activities of SIA "JMA STUDIO" and accounting were researched; 3.The solvency indicators of SIA "JMA STUDIO" have been analyzed; 4.The further development of SIA "JMA STUDIO" has been analyzed; 5.Developed conclusions and proposals for development of the activity. The qualification work consists of four chapters. The first chapter examines the theoretical aspects of financial analysis as well as theoretical aspects of solvency. The second chapter explores the activities of the investigated company and accounting in the company. In the third chapter, the company's financial stability assessment for 2014-2016 has been made, that is, a solvency assessment has been carried out, liquidity indicators, profitability (profitability) indicators have been analyzed. As in the final chapter or chapter four, the company's development possibilities of JMA STUDIO Ltd. are explored. The paper concludes with conclusions and suggestions. The volume of the qualification is 41 pages, it contains 15 tables, 4 pictures, 2 annex and 11 sources of literature used.
SIA "JMA STUDIO" solvency assessment and future development opportunities.
Keywords: Uzņēmējdarbības vadība; Finanses; Maksātspēja; Attīstība; Iespējas