Kiberdraudu un drošības ietekme uz patērētāju uzvedību Fintech uzņēmumos - Jimenez Murillo, Diego (Latvijas Universitāte, 2021)
Līdz ar daudzajiem tehnoloģiskajiem sasniegumiem, kas turpina attīstīties, un pasaule, kādu mēs pazītam, strauji mainās. FinTech pakalpojumi ir pārņēmuši ekonomiku kā daļa no šī modernā tehnoloģiju viļņa. FinTech firmas ir klātesošas gandrīz katrā ekonomikas daļā. Šī tehnoloģija tiek uzskatīta par transformējošu atklājumu, kas ir ietekmējis mūsu dzīvi un ekonomisko sistēmu; tā ir padarījusi sarežģītākus procesus pieejamākus visiem; tomēr FinTech ir radījis ievērojamas problēmas, piemēram, kiberuzbrukumus un pienācīgu noteikumu trūkumu. Klienti un valdības joprojām iepazīstas ar šiem jauninājumiem, jo šī konkrētā ekonomikas joma strauji attīstās. Patērētāji tiek ātri iesaistīti jaunos un labākajos FinTech piedāvātajos finanšu pakalpojumos, ignorējot potenciālās briesmas, ar kurām viņi var saskarties, izmantojot tādas lietotnes kā Venmo un Lidija. Finanšu tehnoloģiju vidi atšķir tās pieejamība, taču to apdraud kiberdraudi un patērētāju uzvedība. Dihotomija starp pieejamību un drošību prasa dziļāku izpratni par FinTech dinamisko pasauli un tās riskiem.
The impact of cyberthreats and security on consumer behaviour in FinTech companies
Keywords: Ekonomika; Consumer Behavior; FinTech; Cybersecurity; Financial services; Cyberthreats