A/S "Swedbank" kredītportfeļa analīze - Grunte, Amanda (Latvijas Universitāte, 2024)
Bakalaura darbs A/S “Swedbank” kredītportfeļa analīze, kura autore ir Amanda Grunte, veidots, lai pētītu komercbankas kredītportfeļa būtību, tā struktūru un dinamiku, kā arī kredītportfeļa ienesīgumu un kvalitāti, lai noteiktu tā tendences pēdējo 5 gadu laikā. Šāda analīze nepieciešama, jo A/S “Swedbank” ir nozīmīga valsts ekonomikā un reģionālajā attīstībā. Kredītportfelis ir bankas nozīmīgākais aktīvs peļņas gūšanai, tāpēc regulāri nepieciešams veikt tā finanšu analīzi, pievērst pastiprinātu uzmanību kredītpolitikai un iespējamajiem riskiem, lai izvairītos no zaudējumiem nākotnē, vienlaikus veicinot ekonomikas attīstību. Bakalaura darba mērķis: pamatojoties uz pieejamajiem datiem un informācijas avotiem, veikt A/S “Swedbank” kredītportfeļa analīzi par periodu no 2019. gada līdz 2023. gadam, kā arī izdarīt secinājumus un sniegt priekšlikumus kredītportfeļa pilnveidošanai. Bakalaura darba saturs: Darbs izstrādāts 3 nodaļās un 8 apakšnodaļās, kurās iekļauti kredītportfeļa teorētiskie aspekti, analīze par AS “Swedbank” kredītportfeļa struktūru un dinamiku no 2019. līdz 2023. gadam, atkarībā no bankas kredītu klasifikācijas veidiem. Kā arī veikti aprēķini un iegūto datu interpretācija par pētāmās komercbankas ienesīguma un kvalitātes raksturojošiem rādītājiem. Darbs kopumā izklāstīts 64 lapaspusēs, tajās iekļautas 2 tabulas, 24 attēli un 9 formulas. Darbā izmantoti 45 literatūras avoti.

The bachelor's thesis loan portfolio analysis for A/S “Swedbank”, authored by Amanda Grunte, was created to study the nature of the commercial bank's loan portfolio, its structure and dynamics, as well as the profitability and quality of the loan portfolio, in order to determine trends over the past 5 years. Analysis is necessary because A/S "Swedbank" is important in the national economy and regional development. The loan portfolio is the bank's most important asset for making a profit, so it is necessary to regularly perform its financial analysis, to pay increased attention to the credit policy and possible risks, to avoid possible losses in the future and to promote economic development. Aim of the research: Based on the available data and sources of information, analyse the loan portfolio of A/S "Swedbank" for the period from 2019 to 2023, draw conclusions and provide proposals for improving the credit portfolio. Volume of the bachelor thesis: The work is developed in 3 chapters and 8 subsections, which include the theoretical aspects of the credit portfolio, analysis of the structure and dynamics of A/S “Swedbank” loan portfolio from 2019 to 2023, depending on the bank's credit classification data. As well as perform calculations and interpretation of the obtained data on the indicators characterizing the profitability and quality of the investigated commercial bank. The bachelor thesis consists of 64 pages, includes 2 tables, 24 images, 9 formulas and 45 references.
Loan portfolio analysis for A/S “Swedbank”
Keywords: Ekonomika; bankas kredītportfelis; kredīts; kredītrisks; strukturāli dinamiskā analīze; ienesīgums