Vides politikas prioritātes mežsaimniecībā Latvijā - Pakalna, Līga (Latvijas Universitāte, 2014)
Plašo mežu teritoriju dēļ mežsaimniecībai ir būtiska ietekme gan uz Latvijas dabas, gan saimnieciskajiem procesiem. Lai nenoplicinātu meža resursus, ir svarīgi veikt meža atjaunošanas plānošanu, kurā būtiska nozīme gan meža tipam, gan reproduktīvajam materiālam, gan teritorijas apsaimniekošanas mērķim. Darba mērķis ir iepazīties ar mežsaimniecības daudzveidīgajiem aspektiem, analizēt galvenos mežsaimniecības rādītājus, vides politikas lomu tajos un izvērtēt Latvijas mežu atjaunošanas sistēmu kā vides politikas prioritāti. Bakalaura darba ietvaros ir pētīta mežsaimniecība, to kontrolējošā likumdošana Latvijā, apskatīti vides aspekti Lveikta Latvijas un mežsaimniecības ziņā Latvijai līdzīgu Ziemeļeiropas valstu mežsaimniecības galveno rādītāju analīze, kā arī veikta Latvijas meža atjaunošanas sistēmas SVID analīze. Pētījums prezentēts LU 72. zinātniskajā konferencē 2014. gada 29. janvārī. Atslēgas vārdi: Mežsaimniecība, meža atjaunošana, SVID analīze, dabas aizsardzība

Due to large forest areas forestry has fundamental impact on natural and economic process in Latvia. In order to avoid forest impoverishment very important is planning of reforestation. In reforestation important aspects are forest typtype of forest, quality ofreproductive material and main teritory management aim. The aim of this research is to find out multiform forestry aspects, analyze main forestry indicators and environmental aspects included and to assess reforestation system in Latvia as environmental policy priority in forestry. In this survey are included summary reserch about forestry, forestry-controll-law and institutional system in Latvia, summary about environmental aspects in forestry in Latvia, analyse about Latvia and similar forested northern state main forestry indicators and SWOT analyse about reforestation system in Latvia. Research is presented in 72. conference of UL on 29.01.2014. Key words: Forestry, reforestation, SWOT analyse, nature protection
Environmental policy priorities in forest management in Latvia
Keywords: Vides zinātne