Precedenta fenomenu korpusa evolūcija. - Kušnere, Nataļja (Latvijas Universitāte, 2016)
Nataļja Kušnere. Precedenta fenomenu korpusa evolūcija. – Rīga, 2016. g. – 92 lpp. Darbs ir veltīts precedenta fenomenu izpētei mūsdienu Latvijas krievvalodīgos periodiskajos izdevumos un precedenta fenomenu, kas ietilpst divu dažādu krievu diasporas paaudžu kognitīvajā bāzē, korpusa apzināšanai. Darba teorētiskajā daļā tiek veikts zinātniskās literatūras pārskats un kritiskā analīze, kas ir veltīta precedenta fenomenu izpētei. Darba praktiskajā darbā ar anketēšanas metodes palīdzību tiek noskaidrots, kādas vienības ietilpst divu dažādu paaudžu krievvalodīgo references grupu precedenta fenomenu korpusā. Pētījums var būt interesants lingvistiem, kā arī visiem, kuri interesējas par šo tematu.

Natalja Kushnere. Evolution of the Corpus of Precedent Phenomena. – Riga, 2016 – 92 p. Paper is dedicated to study of precedent phenomena in present Latvian periodicals in Russian language and detection of the corpus of precedent phenomena included in cognitive base of two different generations of Russian diaspora. Theoretical part of the paper reviews and critically analyzes scientific literature dedicated to study of precedent phenomena. Practical part of the paper, by using survey method, detects what units are included in the corpus of precedent phenomena of representatives of two Russian-speaking reference groups of different generations. Study may be interesting for linguists, as well as for anyone interested in this subject.
Evolution of the Corpus of Precedent Phenomena.
Keywords: Filoloģija; precedenta fenomeni; precedenta izteiciens; precedenta vārds; korpuss; kognitīvā bāze