Veselības izglītības satura integrācijas un mācību materiālu izstrādes iespējas Sports un veselība mācību stundās pārvietošanās moduļa apguvē - Jēgere, Kristīne (Latvijas Universitāte, 2023)
Mainoties pasaules dzīves ritmam, mainījusies arī izglītības sistēma. Pēc skolas2030 jaunajām iestrādnēm priekšmetā “sports” arī veiktas izmaiņas un priekšmets tagad sevī iekļauj arī veselības mācību un saucoties par “sports un veselība”. Attīstoties tehnoloģijām, jaunieši savā ikdienas ritmā vairāk pievēršas interneta videi, kā rezultātā tiek aizmirsts par fiziskajām aktivitātēm ikdienā, lai tas nenotiktu skolās tiek palielināt sporta stundu skaits, tādā veidā nodrošinot fiziskas aktivitātes skolēnu ikdienā. Mācoties sporta stundās iegūstam ne tikai prasmes spēlēt dažādas spēles, bet attīstām zināšanas par ķermeņa uzbūvi, veselīgu dzīvesveidu, higiēnu ikdienā, sadarbības prasmes un daudzas citas zināšanas, Būtiskākais sporta stundās ir veiksmīgi ieintegrējot veselības mācības tematus paplašinot skolēnu zināšanas un iegūstot pamat zināšanu bāzi nākošajiem mācību gadiem, kas palīdzēs citu priekšmetu apguvē. Darba autores galvenais mērķis ir izveidot mācību materiālus integrējot veselības mācības tēmas sporta stundās, tādejādi veicinot skolēnus paplašinātākas zināšanas šajā jomā un veidojot zināšanu bāzi turpmākajiem gadiem, kas noderētu citos mācību priekšmetos.

As the rhythm of world life changed, so did the education system. Following the new incorporation of School 2030 into the subject “sport”, changes have also been made and the subject now includes health training and the term “sport and health”. As technology develops, young people are more focused on the internet environment in their daily rhythm, leading to a forgetting about physical activity on a daily basis, so that this does not happen in schools, increasing the number of sports lessons, thus ensuring physical activity in pupils' daily lives. Learning lessons in sport not only gives us the skills to play different games, but develops knowledge about body structure, healthy lifestyle, daily hygiene, collaborative skills and many other knowledge, The most important thing in sports lessons is to successfully intercept topics of health education by expanding students' knowledge and gaining a basic knowledge base for the next school years, which will help in learning other subjects. The main goal of the author is to create learning materials by integrating health learning topics into sports lessons, thus encouraging students to increase their knowledge in this field and building a knowledge base for future years that would be useful in other subjects.
Opportunities for Integration of Health Education Content and Development of Learning Materials Sports and Health in Lessons in Learning the Mobility Module
Keywords: Izglītības zinātnes; Sports; Veselības mācība; Sports un veselība; Mācību materiāli