Projekts: Bišu dravas SIA "Saldais medus" izveide - Matvejeva, Anna (Latvijas Universitāte, 2012)
Maģistra darbā ir izstrādāts projekts par bišu dravas SIA „Saldais medus” izveidošanu.Uzņēmums tiks reģistrēts uzņēmumu reģistrā 2013. gadā 15. janvārī, Madonā, Madonas rajonā. Uzņēmumu dibinās viena dalībniece Anna Matvejeva ar pamatkapitālu 5000Ls. Ģeogrāfiskā atrašanās vieta ir izdevīga, jo stropus iespējams izvietot apkārtnē, kas ir ekonomiski izdevīgi. Madonas rajonu un tās apkārti var raksturot kā vietu ar daudz zaļām un ekoloģiski tīrām teritorijām. Drava nebūs piesaistīta vienai vietai. Uzņēmums izmantos pārvietojamus bišu paviljonus. Pārvadāma bišu māja ir drava ar riteņiem, kas nodrošina bišu saimju dzīvošanu tajā visa gadā laikā. Tas dod iespēju ziemā novietot bišu māju ar stropiem klētī. Tāda drava ar riteņiem vienmēr gatava transportēšanai, kas ir ļoti svarīgi, lai būtu patstāvīgs apputeksnēšanas process. Tas dod iespēju būt mobilām un gūt vairāku veidu kvalitatīvu medu. Maģistra darbs satur 82 lappuses, 15 attēlus, 18 tabulas. Darbā tika izmantoti 69 avoti.

Master's thesis has been developed for apiaries Ltd. "Saldais Medus" creation. The company will be recorded in the business register On 15th of January, 2013, at Madona, Madona area.The company founder will be Anna Matvejeva with a fixed capital 5000 LVL. Geographical location is convenient because beehive location ir cost-effective. Madona's area we can characterize like a place with green and ecological territory. bee apiary will be displayed on different places. Company will used traveling bee-pavilion. Travelling bee house will be apiary with wheels and because of this bees will be stay here for all year. This give a chance to put beehive at barn. Apiary always ready for transport and this is a very important for independent pollination process. This give a chance to be a mobile and to get better quality honey. Master's thesis contents 82 pages, 15 pictures, 18 tables. The paper was used for 69 sources.
Project: Apiaries Ltd. "Saldais medus" establishment
Keywords: Finanses un kredīts