Līzinga un faktoringa pieejamība Latvijas finanšu tirgū - Jakovļevs, Gints (Latvijas Universitāte, 2016)
Bakalaura darba tēma ir „Līzinga un faktoringa pieejamība Latvijas finanšu tirgū. Līzings un faktorings ir populāri finansēšanas veidi, gan uzņēmēju, gan privātpersonu vidū. Tomēr šie abi minētie darījumiem ir savas nianses, kuras aprakstītas manā darbā. Bakalaura darba mērķis ir pamatojoties uz pieejamo informācijas bāzi, izpētīt līzinga un faktoringa darījumu attiecību būtību un nepieciešamību, izpētīt līzinga un faktoringa piedāvājumu Latvijas finanšu tirgū, kā arī analizēt līzinga un faktoringa dinamikas rādītājus Latvijas finanšu tirgū, izdarot secinājumus un sniedzot priekšlikumus. Veicot darbu secināju, ka līzinga un faktoringa tirgus ir plašs, un piedāvājums ir. Līzinga tirgus atkarīgs no valsts kopējās ekonomiskās izaugsmes. Faktorings ar katru gadu iegūst lielāku popularitāti. Darbs sastāv 67 lappusēm, tajā ietilpst 12 tabulas, 11 attēli un 63 izmantotie literatūras un informācijas avoti.

The title of bachelor thesis is „Leasing and factoring availability in Latvian financial market”. Leasing and factoring are popular forms of financing for entrepreneurs and individuals. However, these two typs of financing have they own nuances, which are described in my work. The aim of the Bachelor is basing on available information base investigate leasing and factoring business relationship nature, investigate leasing and factoring offers in Latvian financial market and also analyze leasing and factoring dynamics in Latvian financial market, drawing conclusions and making proposals. The author concludes that leasing and factoring market is a well-developed and supply meets demand. Leasing market depends on the country’s overall economic growth. Factoring every year is gaining greater popularity in Latvian financial market. Work consist of 67 pages. In work is based 12 tables, 11 images and 63 literature and information sources.
Leasing and factoring availability in Latvian financial market
Keywords: Ekonomika; līzings; faktorings; Latvijas kredītiestādes; līzinga darījums; faktoringa darījums