Kriptovalūtas, to realizācija un to pielietojumi - Simanovskis, Edgars (Latvijas Universitāte, 2014)
Pieaugot kriptovalūtu popularitātei, ir nepieciešams saprast, ka tām pamatā ir inovatīvi koncepti, un iespējas, kas ļauj norēķināties ar naudu, neuztraucoties par drošību. Tāpēc darbā tiek apskatīti protokoli, uz kā balstās šīs sistēmas, un tiek mēģināts izveidot savu kriptovalūtas versiju.

With cryptocurrencies gaining popularity it is important to understand that they are based on brilliant concepts and ways to transfer money without worrying about trust. That is why this thesis explores the protocols on which these currencies are based and it is attempted to create a completely new cryptocurrency.
CryptoCurrency implementation and usage
Keywords: Datorzinātne