Vidējā pirmsskolas vecuma bērnu stājas pilnveides iespējas kustību rotaļās - Apine, Lāsma (Latvijas Universitāte, 2017)
Bakalaura darba autore: Lāsma Apine. Darba temats: Vidējā pirmsskolas vecuma bērnu stājas pilnveides iespējas kustību rotaļās. Darba mērķis: Teorētiski izzināt un praktiski pētīt stājas pilnveides iespējas kustību rotaļās bērniem vidējā pirmsskolas vecumā. Darbs sastāv no divām nodaļām- teorētiskās un praktiskās. Ar katru gadu pieaug to bērnu skaits, kuriem jau pirmsskolas vecumā ir stājas problēmas, jo mazkustīgais dzīvesveids šīs problēmas pastiprina. Darba autore tēmas ietvaros analizē pedagogu un psihologu atziņas par stājas pilnveides iespējām kustību rotaļās. Tika analizētas bērnu vecumposma īpatnības, vajadzības un intereses. Pētījuma ietvaros tika izveidota anketa vecākiem, lai noskaidrotu viņu viedokli par bērna stāju un bērna raksturīgākajām īpašībām un nodarbes brīvajā laikā. Tika novērtēta katra bērna stāja, vērtējot to pēc iepriekš atlasītiem kritērijiem. Tika veiktas individuālas pārrunas ar katru bērnu par kustību rotaļām, lai secinātu konkrēto bērnu intereses. Pētītas kustību rotaļas un to ietekme uz vidējā pirmsskolas vecuma bērnu stāju. Tika pētītas katra bērna individuālās spējas kustību rotaļās, lai palīdzētu nostiprināt bērnu stāju. Darbs sastāv no 52 lpp, darbā iekļauti 14 attēli un 2 tabulas, 3 pielikumi. Izmantoti 55 literatūras avoti, no tiem 40 latviešu valodā un 15 svešvalodās.

The author of the bachelor`s work: Lāsma Apine. The theme of the work: The possibilities to improve the poise of children at mid pre-school age with the help of activity games. The aim of the work: To aggregate theoretical knowledge and to investigate in practice the possibilities to improve the poise of children at mid pre-school age with the help of activity games. The work consists of 2 chapters- theoretical and practical. The number of children who have problems with their poise because of sedentary life at pre-school age already is increasing every year. The author analyses the verities of teachers and psychologists on the possibilities to improve the poise with the help of activity games. Characteristic features of the age group, needs and interests of children were also analysed. The questionnaire for parents was made in order to make out their opinion about their child`s poise, characteristic features and free time activities. Each child`s poise was observed and estimated according to the special criteria. Individual discussions about activity games were carried out with every child in order to deduce what their interests were. Several activity games and their influence on children were studied. The individual abilities of each child during the activity games was observed in order to help to improve his/her poise. The bachelor`s work consists of 52 pages, 14 pictures, 2 tables and 3 appendixes. 55 sources of literature were used- 40 in Latvian, 15 in foreign languages.
The possibilities to improve the poise of children at mid pre-school age with the help of activity games
Keywords: Skolas pedagoģija; bērnu stāja; stājas problēmas; kustību rotaļas; vidējais pirmsskolas vecums; anketēšana