Rietumeiropas avoti Mihaila Kuzmina garstāstā “Spārni”. - Shakhovskaya, Tatiana (Latvijas Universitāte, 2016)
Bakalaura darbs ir veltīts rietumeiropas avotu pētījumam Mihaila Kuzmina romānā “Spārni”. Darba mērķis ir atklāt un klasificēt onomastiskus citātus, atklājot to funkciju autora personības koncepcijas formējumā romānā "Spārni". Darbs sastāv no divām nodaļām: pirmā nodaļa ir teorētiska, tajā ir apkopoti M. Kuzmina prozas pētījumu materiāli, otrā nodaļa ir empīriska, tajā ir atklāta romāna galvenā varoņa autora personības koncepcija, ir klasificēti un nokomentēti onomastiskie citāti, kas noformē doto koncepciju. Pētījums var būt rekomendēts literatūrzinātniekiem, kas studē komparatīvistiku un visiem tiem, kas interesējas par internacionāliem sakariem XIX-XX gg. robežas krievu daiļliteratūras darbos.

The bachelor paper is devoted to the research of the Western European sources of Mikhail Kuzmin’s novel "Wings". The goal of the bachelor paper is to reveal and classify the onomastic quotes, opening their functions in formation of the author's concept of personality in the novel "Wings". The work consists of two chapters. The first chapter is theoretical, devoted to the materials of the research of M. Kuzmin’s prose. Moreover, it includes the analysis of the influences on the poetics of his prose. The second chapter is empirical, devoted to the classification and commentary of the onomastic quotes that are the part of the author's concept of personality of the main character of the novel. The work could be interesting to literary critics studying comparative literature and to all those, who are interested in the international communications in the works of the Russian literature at the turn of the 19th and 20th centuries.
Western European Sources of Mikhail Kuzmin's Novel ''Wings''.
Keywords: Valodniecība; Михаил Кузмин; западноевропейские источники; ономастические цитаты; концепция личности; сравнительное литературоведение