Cilvēkēdājs no stāsta līdz animācijai. Pārveidotais mīts - Medne, Ieva (Latvijas Universitāte, 2010)
Šajā darbā tiek pētīts cilvēkēdāja atspoguļojums daiļliteratūrā un animācijā. Pētījums ir par cilvēkēdāja tēla atspoguļojuma pārveidošanu no negatīvā tēla daiļliteratūrā līdz pozitīvajam tēlam animācijā.

The present paper deals with a comparative and analytical discussion of the ogre's reflection in literature and animated fiction. In other words it is devoted to the transformation of the ogre as anegative character of fairy tales into a positive reflection in animated cartoons.
Ogre from Tale to Animation. Myth Recreated
Keywords: Filoloģija