Leaflet un OpenStreetMap risinājuma un GeoJSON datu tipa iespējas, integrācija un izmantošana Bezpilota gaisa kuģu informācijas sistēmā - Korsītis, Artis (Latvijas Universitāte, 2024)
Bakalaura darba “Leaflet un OpenStreetMap risinājuma un GeoJSON datu tipa iespējas, integrācija un izmantošana Bezpilota gaisa kuģu informācijas sistēmā” ietvaros ir izstrādāta Bezpilota gaisa kuģu informācijas sistēma (turpmāk BGKIS), kas kalpo kā vienota digitāla platforma, kas sniedz lietotājiem iespēju pieprasīt un saņemt pakalpojumus, kā arī nodrošināt efektīvu datu apmaiņu starp valsts institūcijām, pakalpojumu sniedzējiem un lietotājiem. Šī sistēma kalpo kā vienota informācijas sistēma lietotājiem un uzraugošajām institūcijām, ļaujot izpildīt normatīvā regulējuma prasības un saskaņot lidojumus un operācijas, izmantojot interaktīvas kartes, zonu vizuālu zīmēšanu un vizualizāciju. BGKIS projekta mērķis ir uzlabot gaisa telpas drošību un efektivitāti, vienlaikus veicinot apkārtējās vides aizsardzību. Darbā tiks apskatītas un ieviestas “Leaflet” bibliotēkas un “OpenStreetMap” risinājums, kas nodrošina ģeogrāfisko datu apstrādi un vizualizāciju informācijas sistēmā. Risinājums tiks izmantots, lai izveidotu interaktīvas, pielāgojamas kartes, kas dinamiski spēs attēlot ģeogrāfiskās zonas un lidojumus, kas reģistrēti sistēmā. Integrācijā ar “Leaflet” un “OpenStreetMap”, tiks apskatīta “GeoJSON” risinājuma izmantošana kā efektīvs un plaši pielietots datu formāts ģeotelpisko datu reprezentācijā. Darbā tiks analizētas “GeoJSON” datu struktūras, to integrācijas iespējas ar “Leaflet” bibliotēku un to uzglabāšanas un apstrādes iespējas “PostgreSQL” datubāzē, nodrošinot efektīvu datu pārvaldību un pieprasījumu izpildi.

Title: “Options, integration and use of the Leaflet and OpenStreetMap solution and GeoJSON data type in the Unmanned Aircraft Information System”. As part of the Bachelor's thesis “Options, integration and use of the Leaflet and OpenStreetMap solution and GeoJSON data type in the Unmanned Aircraft Information ystem”, an Unmanned Aircraft Information System (hereinafter BGKIS) is developed, which serves as a single digital platform that enables users to request and receive services, as well as to ensure efficient data exchange between public institutions, service providers and users. This system serves as a common information system for users and supervising authorities, allowing regulatory requirements to be met and flights and operations to be coordinated using interactive maps, visual drawing and visualization of areas. The BGKIS project aims to improve the safety and efficiency of airspace while promoting environmental protection. The work will look at and implement “Leaflet” libraries and the “OpenStreetMap” solution, which provide processing and visualization of geographic data in the information system. The solution will be used to create interactive, customizable maps that will dynamically be able to display geographic areas and flights registered in the system. Integration with “Leaflet” and “OpenStreetMap” will look at using the “GeoJSON” solution as an effective and widely used data format for the representation of geospatial data. The work will analyze “GeoJSON” data structures, their integration capabilities with the “Leaflet” library and their storage and processing capabilities in the “PostgreSQL” database, ensuring efficient data management and demand execution.
Options, integration and use of the Leaflet and OpenStreetMap solution and GeoJSON data type in the Unmanned Aircraft Information System
Keywords: Datorzinātne; BGKIS; Leaflet; OpenStreetMap; GeoJSON