MĀCĪBU SPĒLE KĀ METODE TEMATA PAR ZEMES EVOLŪCIJU APGUVĒ ĢEOGRĀFIJĀ PAMATSKOLĀ - Veide, Karlīna (Latvijas Universitāte, 2023)
Mācību spēle kā metode temata par Zemes evolūciju apguvē ģeogrāfijā pamatskolā. Karlīna Veide, bakalaura darba vadītājas Dr.ģeogr., docente Gunta Kalvāne, Dr.fiz., docente Inese Dudareva. Bakalaura darbs, 50. lpp., 18 literatūras avoti, 8 pielikumi, 5 tabulas, 28 attēli. Latviešu valodā. Pētījuma mērķis ir izpētīt, kā mācību spēle ģeogrāfijas mācību satura apguvē pilnveido pamatskolas skolēnu zināšanas par dzīvības attīstību uz Zemes. Pētījuma apkopoti rezultāti par mācību spēles pielietošanu zināšanu ieguvei ģeogrāfijā 7.klasei. Spēle izstrādāta balstoties uz mācību standartu. Pēc pētījuma veikšanas tika noskaidrots, ka mācību spēles paaugstina skolēnu zināšanu līmeni, gan īstermiņā, gan ilgtermiņā.

Educational games as a method for learning the topic of the evolution of the earth in geography in elementary school Karlna Veide, supervisor of the bachelor's thesis, Ph.D. geographer; assistant professor Gunta Kalavne, Ph.D. physicist; and assistant professor Inese Dudareva Bachelor thesis, page 50, 18 literature sources, 8 annexes, 5 tables, and 28 images. Latvian Language. The purpose of the research is to use geography as a learning game in the curriculum to improve elementary school knowledge about the development of life on Earth. The collected results of the study on the application of educational games for the acquisition of knowledge in geography for the 7th grade The game is developed based on the learning standard. After the research, it was found that educational games increase the level of students' knowledge, both in the short term and in the long term.
EDUCATIONAL GAME AS A METHOD OF LEARNING THE SUBJECT OF THE EVOLUTION OF THE EARTH IN GEOGRAPHY IN PRIMARY SCHOOL
Keywords: Izglītības zinātnes; mācību spēle; zemes evolūcija; mācību metode; ģeogrāfija