Projekts: Rotaļlietu ražošanas uzņēmuma "TOY" dibināšana - Japparova, Irina (Latvijas Universitāte, 2016)
Maģistra darba mērķis- izstrādāt projektu rotaļlietu ražošanas uzņēmumam. Projekta ideja ir ražot inovatīvas rotaļlietas, paplašinot kopējo rotaļlietu sortimentu Latvijā. Inovatīvas rotaļlietas veicinās bērnu attīstību. Rotaļlietas tiks ražotas Latvijā no dabīgiem materiāliem un nebojās bērnu veselību. Tiks piedāvāti vairāki rotaļlietu veidi, kuri atšķirsies pēc cenu kategorijām un būs pieejami patērētājiem ar dažādu ienākumu apmēru. Projekts ir aktuāls, jo risinās sekojošās problēmas: •šaurs rotaļlietu sortiments; •zema rotaļlietu kvalitāte; •augstas cenas; •daudzas rotaļlietas neveicina bērna attīstību. Salīdzinājuma ar citiem līdzīgiem uzņēmumiem “TOY” projekts: •ražos rotaļlietas no vairākiem dabīgiem materiāliem; •ražos jaunus rotaļlietu veidus Latvijā; •veicinās bērnu attīstību; •paplašinās patērētāju loku ar dažādu cenu piedāvājumu, līdz ar to popularizējot Latvijā ražotās rotaļlietās no dabīgiem materiāliem

The purpose of this paper is to establish the toy factory „TOY”. The idea is to produce innovative toys and to expand the types of toy available in Latvia. The innovative toys will contribute to the development of children. The toys will be manufactured in Latvia from natural materials and will not damage the children's health. The company will produce several types of toys, which will vary in price and will be available to consumers with different incomes. The project is proposed, because of the following problems: • narrow assortment of toys; • low quality of toys; • high prices; • many toys do not contribute the children’s development.
Project: Establishment of toy factory "TOY"
Keywords: Finanses un kredīts; Projekts; Rotaļlietas; Inovācija; Ražošana