5-6 gadus vecu bērnu rakstītprasmes pilnveidošanas iespējas gleznošanas tehniku apguvē - Kozlovska-Klebā, Lelde (Latvijas Universitāte, 2020)
Darba tēma: 5 – 6 gadus vecu bērnu rakstītprasmes pilnveidošanas iespējas gleznošanas tehniku apguvē. Bakalaura darba mērķis: teorētiski analizēt un praktiski pētīt rakstītprasmes pilnveidošanas iespējas 5 – 6 gadus veciem bērniem gleznošanas tehniku apguvē . Uzdevumi mērķa sasniegšanai: 1.analizēt autoru atziņas par gleznošanas tehnikām. 2.analizēt autoru atziņas par 5 – 6 gadus vecu bērnu vecuma īpatnībām. 3.analizēt autoru atziņas par rakstītprasmi ietekmējošiem faktoriem. 4.pētīt rakstītprasmes pilnveidošanas iespējas 5 – 6 gadus veciem bērniem gleznošanas tehniku apguvē un analizēt iegūtos rezultātus. Bakalaura darbs sastāv no 2 daļām. Bakalaura darba pirmajā daļā analizētas dažādu autoru atziņas par glezniecības tehnikām, par 5 – 6 gadu vecu bērnu attīstības īpatnībām un rakstītprasmes ietekmējošiem faktoriem. Bakalaura darba otrajā daļā veikts pētījums par rakstītprasmes pilnveidošanas iespējām glezniecības tehniku apguvē. Sniegta informāciju par pētījuma metodoloģiju, pētījumā iegūtajiem rezultātiem un pedagoģisko darbību ar bērniem. Bakalaura darba apjoms ir 44 lappuses bez pielikumiem. Darbs papildināts ar 21 attēliem un 4 tabulām. Darba uzrakstīšanā izmantoti 38 literatūras avoti.

Theme of the work: Possibilities of improving the writing skills of children aged 5-6 in painting techniques. Aim of bachelor thesis: to analyze theoretically and practically to study the possibilities of writing skills for 5-6 year old children in mastering painting techniques. Tasks to achieve the goal: 1.To analyze authors' knowledge about painting techniques, writing skills and development of 5-6 year old children. 2.To analyze the authors' conclusions on the peculiarities of the age of 5-6 years old children. 3.To analyze authors' conclusions about the factors influencing writing skills. 4.To study the development of writing skills for children aged 5-6 in painting techniques and to analyze the obtained results. Bachelor thesis consists of 2 parts. The first part of the bachelor's work analyzes the conclusions of different authors about painting techniques, peculiarities of development of 5-6 year old children and factors influencing writing skills. In the second part of the bachelor's work is done research on the possibilities of writing literacy development in mastering painting techniques. Information on research methodology, results and pedagogical activities with children is provided. The scope of the bachelor thesis is 44 pages without appendixes the work is supplemented with 21 figures and 4 tables. The thesis uses 38 literature sources.
Possibilities of Improving the Writing Skills of Children Aged 5-6 in Painting Techniques
Keywords: Pedagoģija; pirmsskolēns; pedagoģiskā darbība; glezniecības apguve; rakstītprasme