Biznesa procesu efektivitātes pilnveidošana grāmatvedības ārpakalpojumu uzņēmumā AIKB. - Liakovičus, Aiva (Latvijas Universitāte, 2021)
Efektivitāte ir ārpakalpojumu grāmatvedības sniedzēju veiksmes pamats. AIKB procesi ir jāpilnveido, lai sniegtu klientiem kvalitatīvas konsultācijas, ieteikumus, padomus, vienlaikus samazinātu vērtību neradoša darba apjomu, nodrošinot augstu efektivitāti un rentabilitāti. Maģistra darba mērķis ir pētīt biznesa efektivitāti grāmatvedības ārpakalpojumu uzņēmuma AIKB procesu vadībā un izstrādāt biznesa procesu efektivitātes pilnveidošanas virzienus. Pētījuma rezultāti apliecina, ka, izmantojot digitalizācijas un automatizācijas rīkus, var paaugstināt ārpakalpojumu grāmatvedības darba efektivitāti. AIKB, ieviešot digitalizācijas un automatizācijas risinājumus, samazinājās laiks informācijas apstrādei un, nepalielinot darbinieku skaitu, iespējams apkalpot vairāk klientu, apstrādāt lielāku dokumentu apjomu un koncentrēties uz informācijas analīzi.

Efficiency is the key to success for any outsourced accountancy. AIKB processes need to be improved to offer quality consulting, solutions, and suggestions to clients while reducing the amount of low-value manual work, ensuring efficiency, and profitability. The goal of this Master's thesis is to study business process management efficiency in the outsourced accountancy AIKB and develop guidelines to improve business efficiency. The results of the study show that by using digitalization and automation tools it is possible to improve the efficiency of outsourced accountancies. By introducing digitalization and automation solutions, AIKB reduced time spent on information processing, and without increasing the number of employees, managed to service more customers, process a higher volume of documents, and concentrate on information analysis.
Improving the Efficiency of Business Process in an Accounting Outsourcing Company AIKB.
Keywords: Vadībzinātne; efektivitāte; digitalizācija; automatizācijas rīki; ārpakalpojumu grāmatvedība; grāmatvedības procesi