Jaunākā skolas vecumposma bērnu bibliotēkas lietošanas paradumi - Ločmele, Alise (Latvijas Universitāte, 2012)
Bakalaura darbs „Jaunākā skolas vecumposma bērnu bibliotēkas lietošanas paradumi” ir sistemātisku kvalitatīvo pētījumu datu analīze par 7 - 11 gadus vecu bērnu bibliotēkas lietošanas paradumiem pašvaldību publiskajās bibliotēkās, to atšķirībām laukos un pilsētā: kādas aktivitātes tiek veiktas visbiežāk, kāds ir vidējais laiks, ko bērns pavada bibliotēkā, vai bērni bibliotēku biežāk mēdz apmeklēt vienatnē vai grupās, cik liela nozīme ir kontaktam ar bibliotēkas personālu un citi jautājumi. Pētījuma secinājumos, izmantojot gadījuma izpētes stratēģiju, noteikta pašvaldību publiskās bibliotēkas funkcionālā loma jaunākajā skolas vecumposmā un priekšlikumi nepieciešamo uzlabojumu bibliotekāro pakalpojumu sniegšanā, bibliotēkas iekārtojumā, ieteikumi jaunākā skolas vecumposma bērnu piesaistīšanai. Atslēgvārdi: bibliotēkas lietošanas paradumi; jaunākā skolas vecumposma bērni; pašvaldību publiskās bibliotēkas;

Bachelor thesis “Library usage habits of early school age children” are analysis of systematic qualitative research of 7-11 years old children's local public library usage habits, differences between countryside and city public libraries: which activities are performed most often, what is the average time children are spending in public library, do children tend to visit library more often alone or in groups, how important is the role of contact with library staff and other questions. Research results established functional role of local public libraries for early school age, necessary improvement of public library services, library interior and recommendations for early school age children attaching. Key words: library usage habits, early school age children, local public libraries
Library usage habits of early school age children
Keywords: Bibliotēkzinātne