Klientu attiecību vadības sistēmas "KAVIS" funkcionālie uzlabojumi - Kalēja, Elza (Latvijas Universitāte, 2016)
Darbā ir aprakstīts sistēmas “KAVIS” funkcionalitātes uzlabojumu izstrādes process. Tajā ietilpst gan jaunas funkcionalitātes izstrāde, gan esošo problēmu un nepilnību labošana. Ieviestie labojumi padara sistēmas lietošanu ērtāku un uzlabo lietotāja darba apstākļus.

This work describes the development process of functional improvements for client resource management system “KAVIS”. It contains the development of new functionality as well as improving upon the old one and fixing errors. Changes that have been made during the creation of this work makes usage of the system more comfortable and improves upon the working conditions of the end user.
Functional improvements of customer relationship management system "KAVIS"
Keywords: Datorzinātne; klientu attiecību vadības sistēma; dokumentu apstrāde; uzlabojumi; ūdenskrituma modelis