Uzņēmuma SIA "German Products Baltics" finansiālā situācija un attīstības novērtējums - Štekels, Jānis (Latvijas Universitāte, 2014)
Diplomdarba tēma ir „Uzņēmuma SIA „German Products Baltics” finansiālā situācija un attīstības novērtējums”. Diplomdarba mērķis ir veikt uzņēmuma SIA „German Products Baltics” finansiālās situācijas izpēti, salīdzināt iegūtos rādītājus ar konkurentu un nozares rādītājiem, sniegt secinājumus un dot priekšlikumus finansiālās situācijas uzlabošanai. Darba temats ir aktuāls, jo katram uzņēmumam ir jāizvērtē katrs savs finansiālais gads, jāsalīdzina ar nozares un konkurentu rādītājiem, lai saprastu savu esošo vietu tirgū. Diplomdarbs sastāv no ievada, trīs nodaļām, secinājumiem, priekšlikumiem un izmantotās literatūras avotiem. Pirmajā nodaļā ir apkopota teorētiskā informācija, otrajā nodaļā ir uzņēmuma raksturojums un finanšu rādītāju analīze, bet trešajā nodaļā uzņēmuma salīdzinājums ar konkurentiem un nozari. Darba apjoms ir 64 lapas, tajā iekļauti 2 attēli un 21 tabula. Darbā izmantoti 37 literatūras avoti. Atslēgvārdi – finanšu analīze, konkurenti, nozare, attīstība.

The topic of the Diploma work is „Company „German Products Baltics” financial situation and evaluation of the development”.The objective of Diploma work is to analyze financial situation in company, compare parameters with competitors and sector parameters and make conclusions and give proposals for financial situations improvement. Subject of the work is actual, because each company has to evaluate companies financial year, compare with competitors and sector to understand it’s place in market. Diploma work consists of an introduction, three chapters, conclusions, proposals and references and sources. The first chapter summarizes the theoretical information, the second section is about company itself and financial analysis and the third chapter is comparison of company, competitors, sector and future perspectives. The amount of work is 64 pages, includes 2 images and 21 table. The study uses 37 sources. Keywords – financial analysis, competitors, sector, development
Company "German Products Baltics" financial situation and evaluation of the development
Keywords: Ekonomika