Sociālpedagoģiskā darbība Naukšēnu vidusskolā 8. un 9. klasēs neattaisnoto mācību stundu kavējumu mazināšanā - Zīvere, Zanda (Latvijas Universitāte, 2009)
par Zandas Zīveres diplomdarbu ‘’Sociālpedagoģiskā darbība Naukšēnu vidusskolā 8. un 9. klasēs neattaisnoto mācību stundu kavējumu mazināšanā’’. Skolas neapmeklēšana ir aktuāla problēma visā Latvijā. Skolas regulāra kavēšana nenoliedzami atstāj sliktas sekas uz skolēnu zināšanu kvalitāti. Kaut skolās tiek veikti pasākumi kavējumu uzskaitē un apkarošanā, tomēr šī problēma ir ļoti liela. Diplomdarba teorētiskajā daļā tika pētīti mācību stundu kavējumu iemesli. Darba autore veica pētījumu, lai izzinātu neattaisnoto kavējumu situāciju Naukšēnu vidusskolā, lai izzinātu Naukšēnu vidusskolas skolēnu viedokli par kavējumiem, kā arī par citiem ar mācībām saistītiem jautājumiem. Tika izstrādāta sociālpedagoģiskā programma Naukšēnu vidusskolas 8. un 9. klasēs skolas neattaisnoto kavējumu mazināšanā. Darba autores izstrādātā programma dod iespēju skolotājiem, klašu audzinātājiem un sociāliem pedagogiem turpināt darbu, lai mazinātu neattaisnotos kavējumus skolā. Darbs sastāv no 70. lpp, tajā izmantoti 36 literatūras avoti. Atslēgvārdi: neattaisnoti kavējumi, skola, sociālpedagoģiskā darbība.

for the diploma paper ‘’Social pedagogical activities for lessening the unjustified absence from lessons in Grades 8 - 9 at Naukšēni Secondary school’’ by Zanda Zivere. School absence is a growing problem throughout the schools in Latvia. Regular school absence undisputably has a lasting effect on the quality of pupils' general knowledge. Despite the fact that there has been different activities carried out tackling this issue, it still remains a serious problem. The theoretical part of this paper covers the reasons for school absence. The author of this paper carried out researches in order to learn more about the situation of school absence in Naukseni High School; also to learn the viewpoint of the pupils themselves, as well as covering other issues related to this subject. As a result, there was a programme developed addressed to Grades 8 and Grade 9 of Naukseni Secondary school, in order to lessen unjustified shcool abscence. It gives an opportunity for the teachers and class mentors to keep on doing their job in order to lessen unjustified shcool abscence. This paper consists of 70 pages, there have been 36 reference sources used. Keywords: unjustified absences, school, social pedagogical activities
Social pedagogical activities for lessening the unjustified absence from lessons in Grade 8- 9 at Naukšēni Secondary school
Keywords: Pedagoģija