Maskulinitātes reprezentācija seriālā „UgunsGrēks”: 2015. gada analīze - Rozenberga, Ina (Latvijas Universitāte, 2016)
Bakalaura darbā ar tēmu „Maskulinitātes reprezentācija seriālā ”UgunsGrēks”: 2015. gada analīze” mērķis ir noskaidrot kā vīrieša tēls – ārējais izskats, uzvedība, īpašības, vērtības, tēvišķība reprezentēta seriālā ”UgunsGrēks”. Darba teorētiskajā daļā detalizēti aprakstītas teorētiskās izpratnes par populāro kultūru, televīziju un seriāliem, īpašu uzmanību vēršot uz maskulinitāti un tā nozīmi kultūrā, vīrieša dzimuma lomām, tajā iekļautajām normām un vīrieša lomu ģimenē. Empīriskajā daļā analizēti vīriešu tēli, izmantojot metaforu semiotisko analīzi, lai seriālā konstatētu vīriešu tēla reprezentāciju, un fokusgrupas diskusijas metodi, lai noskaidrotu auditorijas attieksmi. Atslēgvārdi: populārā kultūra, televīzijas seriāli, ”UgunsGrēks”, vīrieši, maskulinitāte, reprezentācija, metaforas.

In the bachelor thesis „Representation of masculinity in ”UgunsGrēks”: analysis of 2015” goal is to find the image of a man - the external appearance, behavior, characteristics, values, the role of the father represented in ”UgunsGrēks”. The theoretical part shows theoretical understanding of popular culture and television serial, with particular emphasis on masculinity and the role of culture, male gender roles and norms, the male role in the family. The empirical part analyses the image of a man in ”UgunsGrēks” using the metaphor of semiotic analysis to identify the representation of the image of male in ”UgunsGrēks”, focus group discussion method using survey to determine audience’s view. Keywords: popular culture, TV serials, ”UgunsGrēks”, man, masculinity, representation, metaphors.
Representation of masculinity in „UgunsGrēks”: analysis of 2015
Keywords: Komunikācijas zinātne; populārā kultūra; televīzijas seriāli; "UgunsGrēks"; vīrieši; maskulinitāte