Latvijas farmācijas uzņēmumu konkurētspēja Eiropas farmaceitiskajā tirgū - Vaščenkova, Nataļja (Latvijas Universitāte, 2014)
Darba autores bakalaura darba tēma ir „Latvijas farmācijas uzņēmumu konkurētspēja Eiropas farmaceitiskajā tirgū”. Autores mērķis ir izpētīt Latvijas farmācijas uzņēmumu konkurētspējīgo priekšrocību izmantošanu, salīdzinājumā ar Eiropas farmaceitisko tirgu, un izstrādāt priekšlikumus kā paaugstināt uzņēmumu un uzņēmumu produkcijas konkurētspēju. Lai sasniegtu mērķi nepieciešams izpētīt Latvijas farmaceitisko tirgu, tās konkurētspēju, veikt pētījumus, izstrādāt secinājumus un izvirzīt priekšlikumus Latvijas konkurētspējas uzlabošanai. Bakalaura darbs sastāv no trīs nodaļām un trīspadsmit apakšnodaļām. Darba apjoms ir 77 lpp. Tas ietver 5 tabulas, 13 attēlus, 5 pielikumus un 65 bibliogrāfiskus avotus. Atslēgvārdi: ekonomika, farmācijas nozare, inovācijas, konkurence, konkurētspēja.

The theme of the baccalaureate work is “Competitiveness of Latvian Pharmaceutical Companies in European Pharmaceutical Market”. The author’s aim is toinvestigate Latvian Pharmacy companies’ competitiveness advantage usage, in comparison with European pharmaceutical market. Develop options for improving companies and their product competitiveness. To achieve the goal author needs to investigate Latvian pharmaceutical market, its competitiveness, make reaches and develop conclusions. Also state options for possible Latvian pharmaceutical competitiveness improvements. Baccalaureate work consists of three chapters and thirteen subchapters. Capacity of work is 77 pages. That involves 5 tables, 13 images, 5attachments and 65 bibliographical sources. Keywords: economy, pharmaceutical industry, innovation, competition, competitiveness.
Competitivness of Latvian Pharmaceutical Companies in European Pharmaceutical Market
Keywords: Ekonomika