Ārpakalpojumu izmantošana grāmatvedības apkalpošanas jomā - Leonova-Kučinska, Anastasija (Latvijas Universitāte, 2017)
Bakalaura darba tēma ir ārpakalpojumu izmantošana grāmatvedības apkalpošanas jomā. Mūsdienu mainīgās ekonomikas, nepārtrauktās likumdošanas izmaiņu un lielās konkurences apstākļos arvien biežāk uzņēmumi ir spiesti meklēt iespējas izmaksu optimizēšanā. Kā viens no veidiem izmaksu minimizēšanai uzņēmumā, kas mazāk ietekmēs ražotās preces vai sniegtā pakalpojuma kvalitāti, ir grāmatvedības kārtošanu uzticēšana ārpakalpojumu sniedzējiem. Darba mērķis ir izpētīt grāmatvedības ārpakalpojumu sniedzēju priekšrocības un trūkumus; analizēt grāmatvedības ārpakalpojumu cenas, salīdzinot ar algota grāmatveža izmaksām, nosakot izdevīgumu; identificēt riskus grāmatvedības ārpakalpojumu sniegšanas nozarē. Darbs sastāv no 3 nodaļām, 78 lapām, kā arī darbā ir pievienoti 6 attēli, 5 tabulas un 3 pielikumi.

The theme of bachelor paper is outsourcing use in accountancy services. In today’s changing economy, ongoing legislative changes and greater competition, more and more companies are forced to look for opportunities for cost optimization. One of the ways how to minimise costs without affecting quality of produced goods or services is to entrust taking care of accountancy to outsourced accountancy service providers. The aim of the paper is to determine accounting outsourcing providers advantages and disadvantages; analyze accounting outsourcing prices compared with costs of hiring an accountant; to identify risks of the accounting outsourcing industry. The bachelor paper consists of 3 chapters, 78 pages, 6 images, 5 tables and 3 annexes.
Outsourcing use in accountancy services
Keywords: Ekonomika; grāmatvedība; ārpakalpojumu sniedzēji; grāmatvedības apkalpošana; priekšrocības un trūkumi; izmaksu minimizēšana