Covid-19 krīzes ietekme uz Latvijas banku sektoru - Zembergs, Dāvis (Latvijas Universitāte, 2021)
Bakalaura darba tēma ir Covid-19 izraisītās krīzes ietekme uz Latvijas banku sektoru. Darba rakstīšanas laikā, Covid-19 izraisītā ekonomiskā krīze ir aktuāla problēma visā pasaulē un banku sektors spēlē nozīmīgu lomu Latvijas ekonomikā. Bakalaura darba mērķis ir, pamatojoties uz iegūtajiem datiem, izanalizēt banku darbības rezultātus un izstrādāt priekšlikumus šo rezultātu uzlabošanai. Bakalaura darba uzdevumi ir novērtēt banku sektora lomu ekonomikā, izpētīt vēsturiskās finanšu krīzes un banku lomas tajās, izpētīt Latvijas banku rādītāju attīstības tendences pirms Covid-19 krīzes, izpētīt Latvijas banku rādītājus un to izmaiņas Covid-19 krīzes laikā, apskatīt citu valstu banku rādītājus Covid-19 krīzes laikā un salīdzināt citu valstu piemērus ar Latvijas bankām. Darbs sastāv no trīs nodaļām un septiņām apakšnodaļām. Darba pirmajā nodaļā tiek apskatīta banku loma Latvijas ekonomikā, kā arī tiek apskatītas vēsturiskās finanšu krīzes un banku lomas tajās. Otrajā nodaļā tiek analizēti Latvijas sistēmiski svarīgo banku rezultāti pirms Covid-19 krīzes un Covid-19 krīzes laikā. Trešajā nodaļā tiek apskatīti ārvalstu banku piemēri un tiek salīdzināti ar Latvijas banku rādītājiem. Darba rezultātā tiek noskaidrotas noteiktu Latvijas un ārvalstu banku finanšu pozīciju tendences pirms Covid-19 krīzes, kā arī pašas krīzes laikā. Darba apjoms ir 81 lapaspuse. Darbā ir izmantoti 30 attēli un 10 tabulas. Izmantoto literatūras un avotu skaits ir 44. Atslēgas vārdi: bankas, finanses, Covid-19, kreditēšana, noguldījumi, krīze

The bachelor’s thesis is Covid-19 impact on the banking sector of Latvia. During the time of writing the thesis, the Covid-19 crisis is an actual global problem and the banking sector is a crucial part of the Latvian economic system. The goal of the thesis is, based on collected data, to analyse the results of banks and develop proposals for improvements of the entity financial positions. The bachelor’s thesis tasks include evaluation of the banking sector role in economy, research historical financial crisis and roles of the banks in them, research Latvian banking trends before and during Covid-19 crisis, research examples from other countries and compare them to the Latvian banks. The thesis consists of three chapters and seven subsections. The first chapter includes evaluation of banking sector’s role in the economy and research on historical financial crisis and banks’ roles in them. The second chapter consists of the analysis of Latvian systemically important banks’ trends before and during the Covid-19 crisis. The third chapter includes examples from foreign countries and comparison with Latvian banks is being done. As a result of the work, the tendencies of certain financial positions of Latvian and foreign banks before and during the Covid-19 crisis are clarified. The amount of work is 81 pages. The thesis includes 30 pictures and 10 tables. There are 44 literature and sources used. Keywords: banking, finance, Covid-19, lending, deposits, crisis
Covid-19 krisis impact on banking sector of Latvia
Keywords: Ekonomika; bankas; finanses; Covid-19; kreditēšana; noguldījumi