Covid-19 pandēmijas ietekme uz elektronikas un elektrotehnikas piegādes ķēdēm - Latvijas un Lietuvas gadījumu analīze - Čudars, Mārtiņš (Latvijas Universitāte, 2023)
Maģistra darbs, ar mērķi analizēt Covid-19 pandēmijas ietekmi uz Latvijas Republikas un Lietuvas Republikas elektronikas un elektrotehnikas nozares piegādes ķēdēm, tiek veikts pamatojoties uz zinātniskās literatūras un statistikas analīzi, kā arī secinājumiem no kvalitatīvā pētījuma, kurā tiek veiktas strukturētas intervijas ar elektronikas un elektrotehnikas nozares uzņēmumiem. Pētījums apstiprina hipotēzi, ka Covid-19 pandēmijas negatīvi radītais iespaids uz Ķīnas Tautas Republiku ir veicinājis elektronikas un elektrotehnikas nozares starptautisok piegādes ķēžu saīsināšanu. Darba apjoms ir 92 lapas ar 49 attēliem un 13 tabulām, ar 89 literatūras avotiem un 18 pielikumiem.

The master's thesis, with the aim of analyzing the impact of the Covid-19 pandemic on the supply chains of the electronics and electrical engineering industry of the Republic of Latvia and the Republic of Lithuania, is carried out based on the analysis of scientific literature and statistics, as well as conclusions from a qualitative study, in which structured interviews are conducted with electronics and electrical engineering industry companies. The study confirms the hypothesis that the negative impact of the Covid-19 pandemic on the People's Republic of China has contributed to the shortening of international supply chains in the electronics and electrical engineering industry. The volume of the work is 92 pages with 49 images and 13 tables, with 89 literature sources and 18 appendices.
The Impact of Pandemic on Electronics and Electrical Engineering Supply Chains – Case Analysis of Latvia and Lithuania
Keywords: Vadībzinātne; Covid-19 pandēmija; Piegādes ķēdes; Elektronikas un elektrotehnikas nozare; Latvijas Republika; Lietuvas Republika