Moodle platformā balstītu mācību materiālu izstrāde un to integrācija jauktā mācību procesā kursā Ķīmijā I - Kramorenko, Marija (Latvijas Universitāte, 2025)
Šīs maģistra darbs palīdz risināt pretrunu izglītības jomā starp tradicionālo mācīšanas pieeju, kas balstīta uz klātienes nodarbībām, un mūsdienu prasībām pēc digitāli bagātināta mācību procesa. Daudzi skolotāji un skolēni saskaras ar izaicinājumiem, integrējot digitālās tehnoloģijas, piemēram, Moodle platformu, lai vienlaikus uzlabotu skolēnu motivāciju, pašvadītas mācīšanās prasmes un akadēmiskos sasniegumus. Konkrēti, šis pētījums meklēs atbildi uz jautājumu: kā optimāli apvienot klasiskās mācīšanas metodes ar digitālajiem rīkiem, lai uzlabotu skolēnu izpratni par ķīmiju un motivāciju mācīties? Pētījumā analizēts, kā interaktīvi, Moodle platformā izstrādāti mācību materiāli ietekmē skolēnu sasniegumus jaukta mācību procesā kursā “Ķīmija I”. Izmantots kvantitatīvs dizains – analizēti skolēnu snieguma dati pirms un pēc interaktīvo materiālu ieviešanas, anketēšana, intervija, ekspertu vērtējums un novērošanas rubrika. Rezultāti liecina, ka skolēnu rezultāti uzlabojas, ja tiek izmantoti Moodle interaktīvie testi, H5P uzdevumi un vizuāli papildināti materiāli.

This Master's thesis helps to address the contradiction in education between the traditional face-to-face teaching approach and the contemporary demands for digitally enriched learning. Many teachers and students face challenges in integrating digital technologies, such as the Moodle platform, to simultaneously improve student motivation, self-directed learning skills and academic achievement. Specifically, this study will seek to answer the question: how to optimally combine classical teaching methods with digital tools to improve students' understanding of chemistry and motivation to learn? The research analyses how interactive learning materials developed on the Moodle platform affect students' achievement in a blended learning course “Chemistry I”. A quantitative design is used: student performance data before and after the implementation of the interactive materials, questionnaire, interview, expert evaluation and observation rubric are analysed. The results show that student performance improves with the use of Moodle interactive tests, H5P assignments and visually enhanced materials.
Development and integration of Moodle-based learning materials for blended learning in Chemistry I
Keywords: Izglītības zinātnes; Moodle vidē; jauktas mācīšanās; motivācijas pilnveide/veicināšana; pašvadīta mācīšanās; ķīmijas mācību process