5 – 6 gadīgo bērnu tikumu attīstības veicināšana kustību rotaļās - Indrijaite, Ilana (Latvijas Universitāte, 2021)
Kvalifikācijas darba temats: “5 – 6 gadīgo bērnu tikumu attīstības veicināšana kustību rotaļās”. Autore: Ilana Indrijaite Kvalifikācijas darbā analizēta pedagoģiskā un psiholoģiskā literatūra par tikumiem un tikumiskām vērtībām, tās attīstības īpatnībām 5 – 6 gadīgajiem bērniem, par kustību rotaļas nozīmi bērnu tikumu attīstībā, kā rezultātā, tika teorētiski pamatota kustību rotaļas izmantošana tikumu attīstības veicināšanā. Kvalifikācijas darba empīriskā daļā tika praktiski pārbaudīta izvirzītā hipotēze un iegūts praktiskais apstiprinājums tam, ka kustību rotaļa veicina bērnu tikumu attīstību. Pamatojoties uz teorētiskām un empīriskās atziņām, tika izdarīti secinājumi un izvirzīti priekšlikumi. Kvalifikācijas darbs balstās uz D.Augstkalnes, D.Dzinteres, I.Stangaines, R.Jansones, A.Milta, S.Sīles un citu autoru teorētiskajām atziņām. Atslēgas vārdi: tikums, tikumu attīstības veicināšana, kustību rotaļa. Kvalifikācijas darba apjoms: 45 lp., 6 tabulas, 13 attēli, 5 pielikumi, 33 literatūras avoti.

The paper of the qualification work: “Promoting the development of 5 – 6 year old children’s virtues in the movement games”. Author: Ilana Indrijaite The qualification paper is analyzes pedagogical and psychological literature on virtues and virtues values, peculiarities of its development in 5-6 year old children, the role of movement play in the development of children's virtues, as a result, the use of movement play in promoting virtues development was theoretically justified. In the empirical part of the qualification paper, the hypothesis was practically tested and a signed confirmation was obtained that the play of movements promotes the development of children's virtues. Based on theoretical and empirical findings, conclusions were drawn and suggestions made. The qualification work is based on the theoretical findings of D.Augstkalne, D.Dzinteres, I.Stangaine, R.Jansone, A.Milta, S.Sīle and other authors. Keywords: virtue, promotion of virtues, movement play. Volume of qualification work: 45 pages, 6 tables, 10 figures, 3 appendices, 33 literature sources.
Promoting the development of 5-6 year old children's virtues in the movement games
Keywords: Pirmsskolas pedagoģija; tikums; tikumu attīstības veicināšana; kustību rotaļa