Literārās alūzijas medicīnisku sindromu apzīmējumos - Boriseviča, Evelīna (Latvijas Universitāte, 2021)
Bakalaura darbā pētīti medicīnas eponīmi, kuru pamatā ir alūzijas uz literāriem tēliem. Pētījuma mērķis ir izpētīt literārās alūzijās balstītu eponīmu parādīšanos medicīnas terminoloģijā tipus un medicīnas jomas, kurās tie visbiežāk sastopami. Pētījuma teorētiskā daļa sniedz pamatinformāciju par medicīnas terminoloģijas attīstību, medicīnas terminu veidošanu un eponīmiem, kuros minēti literāri tēli. Pētījums aptver trīsdesmit piecu eponīmu analīzi, kurā izmantotas trīs medicīnas eponīmu vārdnīcas, to izcelsmes izpēti, kā arī medicīnas jomas, kurās tie visbiežāk lietoti.

The Bachelor Thesis investigates medical eponyms based on allusions to literary characters. The goal of this research is to study the emergence of literary allusion-based eponyms in medical terminology and the fields of medicine where they are most often encountered. The theoretical part of the research provides background information on the development of medical terminology, formation of medical terms and eponyms involving literary allusions. The present research covers the analysis of 35 medical eponyms from three medical eponym dictionaries, their origin and fields of medicine where they are used.
Literary Allusions in Designations of Medical Syndromes
Keywords: Valodniecība; Terminoloģija; Medicīna; Alūzija; Eponīms